Projecte UE-Yunnan China: distingides 16 ‘Escoles pioneres baixes en carboni’ més

15-02-2023

Un total de 16 centres escolars més han estat distingits com a 'Escoles pioneres baixes en carboni', dins del Projecte EU-Humana Yunnan que la Fundación Pueblo para Pueblo desenvolupa a la Xina des de 2020, amb el finançament de la Unió Europea i la col·laboració d'un destacat grup dorganitzacions locals.

El reconeixement del treball que estan duent a terme aquestes escoles és un pas més dins d'aquest projecte, que ja ha aconseguit involucrar 381 centres de la província de Yunnan, així com 422 d'altres províncies properes. En total ja són 800 escoles i més de 100.000 persones involucrades directament, entre estudiants, docents i altres membres de la comunitat educativa.

El 2021 el projecte es va estendre a tots els districtes i comtats de la ciutat de Kunming, tenint com a model 66 escoles, que van servir de centres de referència a l'hora d'anar sumant altres col·legis. Aquell mateix any, l'equip del projecte va començar les avaluacions, dins del "Manual de gestió de lideratge escolar a l'àmbit d'escoles baixes en carboni". Els resultats reunits mitjançant aquestes avaluacions van permetre seleccionar un primer grup de 29 "Escoles pioneres baixes en carboni", a les quals ara se n'uneixen 16 més.

Alhora, han estat distingits diverses de les activitats i esdeveniments duts a terme en el marc del projecte, així com els professors i professors que han demostrat una major implicació.

Aquest projecte té com a objectiu promoure estils de vida sostenibles dins de les escoles i una descarbonització dels propis centres educatius. A més, pretén mobilitzar joves i nens com a palanca per aconseguir un desenvolupament i una transformació verda de la societat, per tal de col·laborar en el principal repte a què ens enfrontem: la mitigació del canvi climàtic.

Més notícies

Projecte UE-Yunnan China: distingides 16 ‘Escoles pioneres baixes en carboni’ més-img1
Projecte UE-Yunnan China: distingides 16 ‘Escoles pioneres baixes en carboni’ més-img2