Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir una millor experiència i servei, d'acord als teus hàbits de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots obtenir més informació a la nostra Politica de cookies. Accepto

Xina: Llançament de el Projecte d'Escoles Baixes en Carboni de Yunnan

27-10-2020

Recentment s'ha dut a terme el llançament de el Projecte Pilot d'Escoles Baixes en Carboni de Yunnan que Humana People to People desenvolupa amb la col·laboració de la Unió Europea i d'un destacat grup d'entitats locals. El llançament va tenir lloc mitjançant un esdeveniment a la Southwest Forestry University, en què van participar representants de les mateixes entitats involucrades en l'acció.

Aquest projecte té com a objectiu promoure estils de vida sostenibles dins de les escoles i una descarbonització dels propis espais educatius. A més, pretén mobilitzar els joves com a palanca per aconseguir un desenvolupament i una transformació verd de la societat, per tal de col·laborar en el principal repte a què ens enfrontem: la mitigació de l'canvi climàtic.

Els socis que participen en el projecte tenen una rica experiència en la lluita contra l'escalfament global, les energies renovables, la descarbonització i la protecció de la biodiversitat, així com en el desenvolupament de la joventut. Durant l'esdeveniment es van presentar les primeres accions implementades i els següents passos de el pla de treball dissenyat.

Col·laboració global en favor d'un campus baix en carboni

L'acció no només promou la col·laboració entre les organitzacions de la societat civil implicades i el govern, sinó que també promou la cooperació global. A través de la implementació de el projecte, es pretén que un nodrit grup de persones treballin conscientment en la implementació de solucions climàtiques, promovent especialment la participació dels joves. La clau és impulsar un "Campus baix en carboni, un campus verd".

Els efectes de l'canvi climàtic són cada vegada més evidents a la regió: El 2020, Kunming ha registrat 20 dies amb una temperatura superior als 30 °, el que el converteix en l'any més calorós des que es disposa de registres.

600 centres educatius i 70.000 estudiants implicats

Cofinançat per la Unió Europea, el Projecte Pilot d'Escoles Baixes en Carboni de Yunnan s'implementa en col·laboració dels següents socis:

  • Humana Fundación Pueblo para Pueblo, com a líder de el projecte
  • Xarxa d'Acció Climàtica Juvenil de la Xina (CYCAN)
  • Acadèmia Yunnan de Ciència i Informació Tècnica (YASTI), a través del seu Centre de Mecanisme de Desenvolupament Net (CDMC)
  • Centre d'Eco-Alternatives de Pesticides (PEAC)
  • Universitat Forestal de el Sud-oest (SWFU)

Pretén enfortir la capacitat i la participació de les pròpies organitzacions de la societat civil en els processos de governança i desenvolupament. L'acció pretén igualment ajudar a reduir de manera sostenible la petjada de carboni de les escoles, els estudiants i el personal educatiu de la província de Yunnan. Per aconseguir-ho, es treballarà amb 600 centres i 70.000 estudiants. El projecte s'estendrà fins al 31 de desembre de 2023.

Mès info

Xina: Llançament de el Projecte d'Escoles Baixes en Carboni de Yunnan-img1
Xina: Llançament de el Projecte d'Escoles Baixes en Carboni de Yunnan-img2
Xina: Llançament de el Projecte d'Escoles Baixes en Carboni de Yunnan-img3