La lluita contra el canvi climàtic a Yunnan, en primera persona (I)

20-11-2023

La lluita activa contra les conseqüències del canvi climàtic només pot continuar avançant amb la participació de tots i cadascun dels membres de la societat. Per això, és fonamental la sensibilització del conjunt de les persones i organitzacions, començant pels centres educatius i la comunitat escolar.

Aquestes premisses són fonamentals per al desenvolupament del projecte pilot EU HPP Yunnan Low Carbon Schools, dut a terme des del 2020 per Humana Fundación Pueblo para Pueblo en col·laboració amb diverses organitzacions locals i el finançament de la UE.

Michael Hermann, Representant de Humana People to People a la Xina, explica la dinàmica sobre la qual s'ha anat construint el projecte: 'Contactem amb les escoles interessades per ajudar-los a crear els anomenats Climate Pioneer Leadership Groups i els clubs d'estudiants, que donen suport conjunt de les activitats. D'aquesta manera, comencem a mobilitzar els centres i els joves interessats en la lluita contra el canvi climàtic”.

Aquests grups de lideratge estan compostos per 72 escoles de Kunming, al districte de Yunnan, fortament involucrades en el projecte, desenvolupant tota mena d'iniciatives, bona part d'elles on line, en què participen més de 700 centres. En total són 847 escoles involucrades en més o menys mesura.

Wang Xiaoli, Director, Yunnan Clean Development Mechanism Technical Service Center de l'Academy of Scientific & Technical Information Yunnan, comenta que 'el desenvolupament de bons hàbits en nens i joves és essencial, perquè 30 anys després compondran el grup més nombrós dins de la societat . El seu comportament i conscienciació determinaran la lluita contra l'escalfament global i influiran decisivament en la resposta del sector públic”.

Xiaoli considera que “la suma de la tasca activa de cada persona defineix el paper del conjunt de la societat. Sense una resposta conjunta no hi haurà un progrés significatiu a la batalla contra el canvi climàtic.’

El projecte també inclou fons destinats a les escoles perquè instal·lin panells fotovoltaics i llums solars per a la il·luminació de les instal·lacions. Igualment consta de programes de reciclatge i optimització dels recursos. Tot això està ajudant a reduir la petjada de carboni de les escoles. Per recolzar aquesta reducció, s'estan adquirint, a més, crèdits de carboni.

Més notícies

La lluita contra el canvi climàtic a Yunnan, en primera persona (I)-img1
La lluita contra el canvi climàtic a Yunnan, en primera persona (I)-img2
La lluita contra el canvi climàtic a Yunnan, en primera persona (I)-img3