Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir una millor experiència i servei, d'acord als teus hàbits de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots obtenir més informació a la nostra Politica de cookies. Accepto

Humana, una de les 40 entitats impulsores de l'Pacte Fundacions pel Clima

17-11-2020

Humana és una de les més de 40 entitats espanyoles impulsores de l'Pacte Fundacions pel Clima, que s'ha presentat avui. Es tracta d'un compromís de el sector fundacional front a l'emergència climàtica i la justícia social.

El document de l'pacte és fruit de mesos de trobades, debats i posada en comú de les diferents visions de les fundacions promotores sobre com abordar l'emergència climàtica en aquesta situació de crisi sanitària. "No hi ha temps a perdre i la crisi de l'COVID19 ens dóna l'oportunitat d'unir-nos per abordar l'altre gran desafiament: el canvi climàtic", en paraules de Juan Andrés García, de l'Associació Espanyola de Fundacions.

Creiem que només unint les nostres forces podem abordar aquest gran desafiament de l'canvi climàtic. La pandèmia per coronavirus ens demostra que davant d'una crisi el repte és unir-se, compartir eines, coneixement i experiència, per junts ser capaços de prevenir els efectes d'altres crisis, com és el cas de la qual abordem ara: la de l'emergència climàtica.

"Amb aquesta causa comuna, fem una crida a les fundacions que vulguin unir-se a aquest gran repte, per aprendre juntes i oferir eines amb les quals afrontar l'emergència climàtica des del més local i petit al més global, i inspirar-nos mútuament per prevenir i mitigar-ne els efectes, tant en el medi ambient com en les persones, integrant en el nostre dia a dia pautes i iniciatives per millorar el nostre entorn i evitar les desigualtats que genera", manifesten els promotors de la iniciativa.

Humana i la lluita contra les conseqüències de l'canvi climàtic

La protecció de l'entorn és part dels fins fundacionals de l'organització. I dins d'ell, la lluita contra les conseqüències de l'canvi climàtic és part essencial de la feina de l'organització:

  • Gestió sostenible el tèxtil: per cada quilo de roba que es reutilitza i no és conduït a un centre de tractament per a la seva incineració o disposició final s'evita l'emissió de 3,169 kg de CO2, segons dades de la Comissió Europea. Per tant, les 17.573 tones de tèxtil recollides per Humana a 2019 suposen 55.689 tones de CO2 deixades d'emetre, que equivalen a 21.000 cotxes de circular 15.000 km cada un o a 416.095 arbres absorbint CO2 durant un any.
  • Programa d'agricultura urbana 3C Conreem el Clima i la Comunitat: la Fundació desenvolupa des del 2014 aquest programa la vocació és donar suport als que volen crear comunitat, integrar-se en un projecte local i fomentar l'agricultura ecològica i el respecte pel nostre entorn. Per aquest motiu, vam formar activistes en habilitats de gestió de la terra i en mètodes sostenibles i d'alt rendiment de cultiu de verdures i hortalisses. Tot això contribueix a mitigar les conseqüències de l'canvi climàtic
  • Programes de cooperació internacional a el desenvolupament en els quals l'adaptació i mitigació de les conseqüències de l'canvi climàtic són la clau: per això es treballa en tècniques d'agricultura sostenible, smart-climate agriculture, gestió de recursos hídrics, resiliència enfront d'unes condicions climàtiques canviants i fenòmens meteorològics extrems, segrest de carboni, impuls d'un estil de vida més sostenible i descarbonització. Alguns exemples són els programes que s'estan desenvolupant en l'actualitat a Laos i Xina.
  • Digitalització de l'organització: Humana porta ja treballant diversos anys en la digitalització de l'organització, de forma gradual i d'acord amb els recursos disponibles i la naturalesa de la seva activitat. Amb això es pretén avançar en l'estratègia de disminució de consum de paper de la Fundació i amb això, de reducció de la seva petjada de carboni, en línia amb altres iniciatives dutes a terme.
  • Incorporació a l'Registre de Petjada de Carboni, Compensació i Projectes d'absorció de diòxid de carboni de l'Ministeri per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic MITECO.
Humana, una de les 40 entitats impulsores de l'Pacte Fundacions pel Clima-img1
Humana, una de les 40 entitats impulsores de l'Pacte Fundacions pel Clima-img2
Humana, una de les 40 entitats impulsores de l'Pacte Fundacions pel Clima-img3