Humana s'involucra a fons en la EWWR 17

17-11-2017

'Donem-li una nova vida!' és el lema del Dia de la Prevenció de Residuos', eix de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2017, que se celebra entre el 18 i el 26 de novembre. Humana participa-hi de manera activa, organitzant diferents activitats de sensibilització sobre els recursos sostenibles i la gestió de residus.

La Setmana Europea de Prevenció de Residus (EWWR en les seves sigles en anglès) pretén mobilitzar i animar les autoritats públiques, entitats privades, societat civil i la ciutadania a participar en diferents accions al voltant de tres temes d'acció: reducció, reutilització i reciclatge . També pretén avaluar l'impacte de les accions i campanyes de comunicació a partir de canvis en el comportament de les persones pel que fa a la forma de consumir i gestionar els residus.

El lema Donem-li una nova vida! del Dia de la Prevenció de Residus, el dissabte 18 de novembre, és una clara referència al concepte de perllongar la vida útil dels productes, per aplicar en el nostre dia a dia el concepte d'economia circular.

Accions previstes

Durant la EWWR17 la Fundació impulsarà les següents activitats:

  • 'Dóna-li una segona vida al teu roba usada'. El repte és superar la xifra de roba i calçat usats recuperada durant la Setmana de Prevenció de 2016. Durant els nou dies de la edició de l'any passat es van recollir a tot Espanya 377 tones. La seva reutilització permet deixar d'emetre a l'atmosfera 1.197 tones de CO2.
  • Els tallers de sensibilització 'Hi ha Roba Estesa' faran parada en cinc municipis: Rubí i Montgat (Barcelona), Castrillón (Astúries), Sarrià de Ter (Girona) i Miramar (València).
  • Els supermercats Caprabo distribuiran prop de 9.000 fullets informatius entre els seus clients sobre la importància de la prevenció de residus i la reutilització. A més, l'exposició "La segona vida de la roba i la sostenibilitat global" s'exhibirà en un dels supermercats Caprabo de la província de Barcelona.
  • A Catalunya, l'exposició 'La segona vida de la roba i la sostenibilitat global' s'exhibirà a Sant Llorenç Savall i Vallgorguina (Barcelona).
  • Prèviament, el 9 de novembre, Humana organitza a Oviedo la Jornada Tècnica 'Avançant cap a una economia circular. La gestió sostenible dels residus'.

Com a especialista en preparació per a la reutilització, Humana gestiona les donacions de roba i calçat usat dels ciutadans per tal d'obtenir el màxim aprofitament del residu tèxtil, donant-li una segona vida i afavorint amb això un model d'economia circular.

Al voltant de 9 de cada 10 peces usades són susceptibles de tenir una segona vida a través de la reutilització o el reciclatge. Passar d'un model d'economia lineal a circular és imprescindible per a la sostenibilitat de la indústria de la moda i, per extensió, per al Planeta. Aplicant una apropiada gestió en l'última part del cicle de vida del tèxtil és possible reintroduir-lo en aquest cicle, ja sigui com a peces de segona mà o com altres productes.

Humana s'involucra a fons en la EWWR 17-img1
Humana s'involucra a fons en la EWWR 17-img2