Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir una millor experiència i servei, d'acord als teus hàbits de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots obtenir més informació a la nostra Politica de cookies. Accepto

Arranca el projecte de sensibilització sobre canvi climàtic a Yunnan, Xina

20-05-2020

Aquesta setmana està celebrant-se a Yunnan el seminari d'obertura del projecte "Desenvolupament de pla estratègic de desordenació sistemàtica per a les institucions educatives de la província de Yunnan". Humana Fundación Pueblo para Pueblo ha unit a quatre organitzacions de la societat civil de la Xina per desenvolupar aquest projecte centrat en l’augment del nivell de consciència a la comunitat educativa sobre el canvi climàtic.

Tot i que el projecte es va presentar técnicament a principis de l’any, ara, amb l’organització d’aquest seminari quan formalment es fa per iniciar, tots els socis i llistats per portar a cap el conjunt de les accions previstes. Lògicament la crisi sanitària global ha suposat una ralització del calendari previ. Sense cap obstinació, la celebració del seminari es tracta d’una notícia excel·lent i un indicador d’obtenció que s’avança en el projecte.

Jesper Wohlert, coordinador general de la Fundació i David Kerkhofs, tècnic especialista, que intervé telemàticament en aquest seminari, per representar la Fundació i aportar la nostra visió als participants sobre les conseqüències del canvi climàtic i de les projeccions a cort i mitjà pla sobre el impacte d’aquest fenòmen.

El projecte, que pretén reforçar la capacitat i la participació de les propostes organitzatives de la societat civil en els processos de govern i desenvolupament, està cofinançat per la Comissió Europea. L’acció pretén ajudar a reduir de manera sostenible l’objectiu de carboni de les escoles, els estudiants i l’educació personal de la província de Yunnan. Per aconseguir-ho, treballarà amb 600 centres i 70.000 estudiants.

Estudiants i docents com a impulsos clau de l’acció climàtica

El projecte mobilitzarà i organitzarà estudiants i documents que permeten impulsar claus de l’acció climàtica amb l’abast de disminuir les emissions i crear consciència a nivell escolar. Els grups d’estudiants i docents rebran formació presencial i en línia. Es permetrà a les escoles desenvolupar plans de neutralitat de carboni a llarg plaç, tant que 21 escoles pilots es realitzaran inversions en sistemes per a la reducció d’emissions, incloses mesures d’eficiència energètica i gestió de residus. El projecte desenvoluparà dues aplicacions mòbils: una per als membres escolars estimats i introduïts les dades d’emissions de les seves escoles, que s’incorporaran a les bases de dades de províncies, i una segona per a estudiants i mestres mitjanes i reduzcan el seu índex de carboni individual. . El projecte es va establir al Yunnan Vermell per a Escoles de Baix Carboni, a través del que es pot compartir les lliçons apreses i els resultats obtinguts.

A través de la participació directa dels departaments del Govern Provincial de Yunnan en Educació, Protecció del Medi Ambient i Ciència i Tecnologia, el projecte informarà sobre el desenvolupament de polítiques sobre les “Yunnan Ecological Civilization Education Outline Implementation Guidelines” i “Yunnan Low-Carbon Green School Standard”.

Socios implementadors del projecte

  • Humana Fundación Pueblo para Pueblo, com a líder del projecte
  • Xarxa d’Acció Climàtica Juvenil de la Xina (CYCAN)
  • Acadèmia Yunnan de Ciència i Informació Tècnica (YASTI), a través del seu Centre de Mecanisme de Desenvolupament Limpio (CDMC)
  • Centre d'Eco-Alternatives de Pesticides (PEAC)
  • Universitat Forestal del Sudoest (SWFU)
Arranca el projecte de sensibilització sobre canvi climàtic a Yunnan, Xina-img1
Arranca el projecte de sensibilització sobre canvi climàtic a Yunnan, Xina-img2
Arranca el projecte de sensibilització sobre canvi climàtic a Yunnan, Xina-img3