Units de nou en la EWWR

20-11-2015

Humana s'uneix de nou a l'Àrea Sanitària III d'Astúries amb diferents activitats amb motiu de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que se celebra a tot el continent del 21 al 29 de novembre. Aquest any un dels objectius és incidir com la prevenció de residus té un efecte positiu sobre les persones. De fet, un dels lemes és "Desmaterialització. Fem més amb menys '.

Per això, està prevista la visita de Apili Vieira, professora de Comerç i Administració de l'Escola Vocacional de Bissora, corresponent a un dels projectes d'educació que donem suport a Guinea-Bissau amb la col·laboració del nostre soci local ADPP, i que són possibles gràcies als fons generats amb la valorització de la roba. Vieira participa el dia 27 de novembre en una taula rodona amb la presència de representants de la Conselleria de Medi Ambient del Principat d'Astúries, COGERSA, Àrea Sanitària III i de la Fundació per a l'Economia Circular.

La professora arribada de Guinea Bissau Té previstes trobades amb l'alcaldessa d'Avilés, Mariví Monteserín, i Amb l'alcalde d'Oviedo, Wenceslao López, Així Com la de l'estafa Directora de l'Agència Asturiana de Cooperació, Gimena Llamedo.

Els dies 24 i 26, a més, estan previstos diversos tallers de reutilització de tèxtil al Col·legi Públic del Quirinal, proper a l'Hospital Sant Agustí.

Alhora, Humana participa com a ponent el 25 de novembre a la jornada Residus 3.0, prevista a l'Escola d'Organització Industrial de Sevilla, en la qual, entre d'altres, intervenen Fernando Martínez, director general Prevenció i Qualitat Ambiental de la Junta d'Andalusia i Virginia Pividal, Gerent de LIPASAM.

#pasaturopa

La Fundació posa en marxa amb motiu de la EWWR i la segona edició de la campanya #pasaturopa per promoure el reciclatge i la reutilització tèxtil. La campanya #pasaturopa es recolza en un vídeo en el qual participa gran part de l'equip de la planta de classificació de tèxtil d'Humana a Granada i de les botigues de la Fundació en aquesta ciutat en el site www.pasaturopa.org i en la difusió en xarxes socials i mitjans de comunicació. El propòsit és aconseguir la màxima repercussió possible i, amb això, promoure una major conscienciació sobre l'impacte positiu sobre el medi ambient que té la reutilització tèxtil.

La EWWR, que té lloc del 21 al 29 de novembre, és una iniciativa l'objectiu és promoure i implantar accions de sensibilització sobre recursos sostenibles i gestió de residus. En aquest moment són mès de 11.000 les accions previstes a tot Europa. Una d'elles és la campanya #pasaturopa

Reciclatge i reutilització

Es calcula que una persona compra anualment uns 16 kg de roba i que un percentatge significatiu s'usa molt poques vegades ... fins que finalitza la seva vida útil a les escombraries o en un contenidor de residu tèxtil, en el millor dels casos. Del total de peces que cada any els espanyols rebutgen, tan sols una de cada cinc es diposita en un contenidor de residu tèxtil o es lliura a una organització especialitzada en reutilització.

Un altíssim percentatge de la roba que ja no ens serveix es pot usar de nou, reduint així el volum de residus. Perquè, si la roba ja està produïda, per què destruir-la i produir-la de nou?
La reutilització i el reciclatge afavoreixen l'estalvi de recursos naturals i energètics que es destinarien a la producció de noves peces. Es calcula que produir un quilo de cotó suposa 6.000 litres d'aigua, l'emissió de 3,6 kg de CO2 i l'ocupació de 0,6 kg de fertilitzants i 0,3 kg de pesticides. La roba que anualment es recull en cada contenidor d'Humana, d'anar a parar a un abocador i per tant de ser incinerada, produiria 10 tones de CO2.

-

Units de nou en la EWWR-img1
Units de nou en la EWWR-img2
Units de nou en la EWWR-img3