Segon taller de la Xarxa d'Escoles Baixes a Carboni de Yunnan-China

20-04-2023

El segon taller de la Xarxa d'escoles amb baixes emissions de carboni de Yunnan s'ha fet recentment a Kunming, amb la participació de més de 140 persones. El taller s'ha organitzat en el marc del projecte d'Escoles Pioneres Baixes a Carboni que Humana Fundación Pueblo para Pueblo porta a terme a la província xinesa de Yunnan, en col·laboració amb diverses organitzacions locals i el finançament de la UE.

L'esdeveniment ha reunit representants del Departament d'Educació de Yunnan, l'Oficina de Gestió d'Organitzacions No Governamentals a l'Estranger del Departament de Seguretat Pública de la província, l'Acadèmia d'Informació Científica i Tècnica de Yunnan, les Oficines de gestió d'ONG's del Districte de Panlong i l'Oficina de representació a Yunnan de Humana de People to People.

Hi han participat igualment experts en capacitació de dins i fora de la província, representants dels socis del projecte, de les escoles i de les associacions i grups d'estudiants universitaris involucrats.

La neutralitat en carboni, un objectiu a llarg termini

Els diferents ponents que van intervenir al taller van coincidir que la implementació de les activitats del projecte pilot contribueix positivament a Kunming a l'establiment d'escoles baixes en carboni ia la incorporació de l'educació ambiental a les aules. Això no obstant, el camí cap a la neutralitat en carboni dels centres educatius és un procés amb objectius a llarg termini.

En aquest procés és essencial que tota la comunitat escolar s'hi involucri: estudiants, docents i personal de les escoles s'han d'involucrar portant un estil de vida baix en carboni. Durant aquests dos anys d‟implementació del projecte s‟han fet contribucions significatives en aquest sentit, tant a nivell individual com col·lectiu.

Durant l'esdeveniment l'equip executiu del projecte va presentar les iniciatives que s'estan desenvolupant, i els acadèmics, experts i representants escolars van compartir les seves experiències i suggeriments sobre diversos aspectes: la lluita contra el canvi climàtic, la protecció de la biodiversitat, la construcció del Campus d'escombraries zero", la transformació de les eines de la universitat per a la disminució de les seves emissions, el desenvolupament del pla d'estudis al voltant d'aquests assumptes i la planificació de les activitats de demostració de baixes emissions de carboni de l'escola.

Des del seu inici el projecte ha cobert 10 districtes i comtats a Kunming, incorporant a un total de 846 escoles de dins i fora de la província de Yunnan, arribant a 2,2 milions de persones.

Més notícies

Segon taller de la Xarxa d'Escoles Baixes a Carboni de Yunnan-China-img1
Segon taller de la Xarxa d'Escoles Baixes a Carboni de Yunnan-China-img2
Segon taller de la Xarxa d'Escoles Baixes a Carboni de Yunnan-China-img3