Primers resultats del projecte de cultura i desenvolupament a Sud-àfrica

21-11-2012

Després de sis mesos des de la seva posada en marxa, aquest projecte, finançat per la Unió Europea, i que compta amb la col·laboració de GOMACC i la Universitat de Girona, avança segons el previst. Aquest projecte implica també Humana People to People South Africa.

Així, són ja 1.357 els joves involucrats, dels 2.000, d'entre 14 i 35 anys, que està previst que prenguin part. L'objectiu és promoure la capacitació d'aquests joves de Westrand i Durban per millorar les seves condicions de vida. Per això, s'utilitza la cultura i les manifestacions artístiques com a palanca per al progrés de les 20 comunitats de les quals procedeixen els joves.

El projecte s'ha iniciat amb la designació de quatre project leaders, responsables de cadascun dels quatre project centers que contempla el projecte. Cada un d'aquests centres, a més, compta amb cinc coordinadors i diversos voluntaris que donen suport als clubs o agrupacions a través dels quals s'articula l'acció. El personal responsable del desenvolupament del projecte ha participat en un programa de formació teòrica a càrrec de GOMACC. La Universitat de Girona, per la seva banda, també ha col · laborat en la capacitació de l'staff.

Interpretació i ball
Els joves s'han encarregat d'identificar les qüestions més importants a les quals s'enfronten les seves comunitats, amb la finalitat que els clubs se centrin en ells. Així, qüestions com el consum d'alcohol o drogues, l'abús de dones i menors, el VIH / SIDA o els embarassos no desitjats són les qüestions més abordades.

El ball, la música, la poesia, la interpretació o el teatre són els elements artístics que s'estan utilitzant per promoure la participació i implicació dels joves. De moment, el ball i la interpretació són les activitats més populars. L'objectiu és que els joves participin de forma periòdica en diversos esdeveniments culturals. De moment, un grup de nois i noies de Kagiso, Munsiville i Clermont han pres part en l'esdeveniment 'Our heritage and Cultures'. 

Primers resultats del projecte de cultura i desenvolupament a Sud-àfrica-img1
Primers resultats del projecte de cultura i desenvolupament a Sud-àfrica-img2
Primers resultats del projecte de cultura i desenvolupament a Sud-àfrica-img3