Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir una millor experiència i servei, d'acord als teus hàbits de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots obtenir més informació a la nostra Politica de cookies. Accepto

Els nostres projectes a la Xina i el coronavirus

13-02-2020

L'equip d'Humana People to People China (HPP China) ha redoblat la comunicació i la difusió d'informació sobre prevenció i tractament de l'coronavirus entre les persones involucrades en els seus programes de desenvolupament, amb especial atenció a la província de Kunming. Afortunadament, entre els afectats no es troba cap dels professors, alumnes i membres de l'staff. La província disposa de 6 milions d'habitants distribuïts en 17 districtes. De moment s'han detectat 46 casos. (Consulta les últimes informacions sobre el coronavirus aquí)

Des HPP Xina, el seu màxim responsable, Michael Hermann, explica a grans trets les mesures que s'han pres per part de govern. Aquestes mesures varien d'unes províncies a altres, encara que en essència són similars. En el cas de Kunming, que dista 1.600 quilòmetres de la província més afectada, Hubei, hi ha restriccions de el transport públic entre comtats i al Metro de la capital, per tal de reduir les possibilitats de transmissió. En fàbriques i àrees residencials s'han limitat les vies d'accés, per facilitar la detecció de persones amb teòrics símptomes i la presa de temperatura. Aquells amb temperatura alta, són derivats immediatament a algun dels 15.000 punts de diagnòstic existents.

Després d'uns dies tancats, els comerços de productes de primera necessitat (botigues d'alimentació, farmàcies) han reobert les seves portes. Els articles comprats on line (Xina compta amb 70 milions de 'riders' o persones dedicades a la missatgeria) han de ser recollits a la porta dels respectius comerços. A més, les persones que han visitat zones molt afectades per l'epidèmia han d'estar en quarantena durant 14 dies. Els empleats que s'han reincorporat a partir de el 10 de febrer als seus llocs de treball cal que controlin diàriament la seva temperatura.

Potenciar la comunicació i la difusió d'informació

HPP Xina, per la seva banda, ha enfortit la comunicació amb les autoritats, els líders dels projectes, els professors, i els pares i mares dels alumnes de les Preescuelas de al Futur, que dóna suport (Qiaojia, Luowu, Ning, Huize, Longling i Tengchong), insistint en les mesures de prevenció i d'actuació en cas de detectar possibles símptomes. Els responsables dels projectes han enviat senzills qüestionaris a pares i familiars per avaluar l'estat dels seus petits. A més, han ajudat a difondre els consells i la informació dels Centres de Control de Malalties.

L'ús de xarxes socials i serveis de missatgeria instantània com WeChat (el Whastapp xinès) està permetent una comunicació fluïda i ràpida amb totes les persones involucrades. Els nostres socis de HPP Xina ha contactat amb els donants que donen suport els projectes per donar-los el màxim d'informació sobre la situació a Kunming i informar-los el funcionament de les escoles. Les reunions dels equips, les sessions de formació i la dinàmica habitual dels centres escolars s'han paralitzat, en nom de disminuir a l'màxim el risc de transmissió. El govern va decidir perllongar les vacances d'Festival de Primavera, per evitar possibles contagis, de manera que les classes s'han suspès en tota la província. HPP Xina confia a recuperar la normalitat de les seves escoles com més aviat millor.

Tal com Michael Hermann explica, estan segurs que la Xina té els recursos i la capacitat de controlar l'epidèmia de l'coronavirus. Des de la Fundació, li transmetem tot el nostre suport tant a ell, com a la resta de l'equip de HPP la Xina i al poble xinès en el seu conjunt.

 

Els nostres projectes a la Xina i el coronavirus-img1
Els nostres projectes a la Xina i el coronavirus-img2
Els nostres projectes a la Xina i el coronavirus-img3