Les activitats del projecte contra el canvi climàtic de Yunnan-China acceleren

19-05-2023

Durant les darreres setmanes l'equip del projecte d'Escoles Pioneres Baixes a Carboni de la província xinesa de Yunnan ha redoblat els seus esforços i ha desenvolupat un ampli catàleg d'activitats. Humana Fundación Pueblo para Pueblo porta a terme aquest projecte en col·laboració amb diverses organitzacions locals i el finançament de la UE.

Al llarg del mes d'abril s'han organitzat 31 accions de formació, amb la participació de 2.212 alumnes. Alhora, s'han promogut 34 activitats pràctiques considerades 'baixes en carboni' per fomentar la reducció de les emissions. Algunes han estat la plantació d'arbres a diferents campus, la reducció del consum de paper, la fabricació de bosses de te reutilitzables, la recollida d'ampolles de plàstic i la definició de nous models de consum d'electricitat a les escoles per aconseguir un cert estalvi energètic. L'escola de primària Longquan Road, a més, ha adquirit crèdits de carboni equivalents a 7 tones de CO2 gràcies als recursos aconseguits amb la venda de productes reutilitzables. En conjunt hi han participat 28.031 persones en aquestes activitats.

Impuls de la biodiversitat i els espais verds a les escoles

Dues escoles d'educació infantil de la ciutat d'Anning, una de Xishan i una altra de Xinying han completat la construcció dins les instal·lacions d'una àrea dedicada al cultiu sostenible de plantes i vegetals. Els mateixos nens i nenes han participat en la creació d'aquests corners verds. Amb això ha anat coneixent de manera amena la importància de promoure la biodiversitat, el respecte pel nostre entorn i com les plantes contribueixen a mitigar els efectes del canvi climàtic. Els estudiants estan involucrats en la cura d'aquests racons vegetals perquè comprenguin els cicles de creixement i com es desenvolupen les plantes, aprenent a estimar la natura.

Alhora, l'Escola de Pau d'Anning ha completat a l'abril la construcció de torres de cucs de terra per processar els residus orgànics que es generen a cuina i menjadors. Amb això, obtenen humus per utilitzar a parcs i jardins.

En el cas de l'escola bressol Junfacheng i l'Escola Central Xu Xiake, els tècnics del projecte s'han concentrat en la formació de l'equip docent, introduint conceptes bàsics sobre canvi climàtic, activitats baixes en carboni i protecció del medi ambient. Els mestres i les mestres s'han compromès a incorporar a les seves activitats aquests conceptes, degudament adaptats a l'edat de l'alumnat.

Un altre aspecte fonamental és la influència i l'impacte positiu del projecte a la comunitat escolar de Yunnan. Per exemple, la direcció de l'escola bressol Kunming Xishan ha elogiat l'efectivitat del treball efectuat en aquests dos darrers anys i mig, tant a nivell de formació i sensibilització com dels plans de reducció de les emissions. De fet, el centre ha expressat el seu desig, materialitzat en diverses iniciatives concretes, d'aconseguir ser distingit com a “Escola pionera de baixes emissions de carboni”.

Finalment, s'ha prosseguit amb la recopilació de les dades d'emissions de les escoles per tal d'establir-ne la petjada de carboni i prendre diverses mesures per reduir-la.

Més notícies

Les activitats del projecte contra el canvi climàtic de Yunnan-China acceleren-img1
Les activitats del projecte contra el canvi climàtic de Yunnan-China acceleren-img2
Les activitats del projecte contra el canvi climàtic de Yunnan-China acceleren-img3