La tuberculosi segueix una de les grans amenaces per a la salut global

24-03-2024

El 2022, 1,3 milions de persones van morir de tuberculosi (entre elles, 167.000 persones amb VIH), segons l'Organització Mundial de la Salut. La tuberculosi és la segona malaltia infecciosa més mortífera després de la COVID-19 i davant del VIH/SIDA.

Posant fi a la tuberculosi, ens aproparem més al nostre objectiu d'acabar amb totes dues epidèmies per sempre.

La tuberculosi afecta milions de persones cada any. Continua sent tot un desafiament a nivell de salut global, especialment en comunitats vulnerables que no tenen accés a prevenció, diagnòstic, tractament i atenció oportunes. L'eliminació de la tuberculosi no es pot aconseguir únicament mitjançant el treball dels sistemes de salut pública i les comunitats afectades; requereix un compromís polític ferm al nivell més alt, així com una forta col·laboració multisectorial que excedeix l'àmbit sanitari.

El perill de la tuberculosi persistent

Els serveis sanitaris, els diagnòstics precisos i els tractaments adequats contra la tuberculosi encara no arriben a totes les persones que en necessiten. La interrupció del tractament pot provocar tuberculosi multiresistent. L‟augment d‟aquest tipus de casos és una preocupació creixent; si no es controlen, es pot produir una reculada en el progrés constant que s'ha aconseguit durant els darrers 20 anys.

Per evitar aquesta possible reculada, és necessari més finançament per ampliar la resposta comunitària a la tuberculosi, augmentar l'accés a nous règims de tractament més curts, teràpies preventives, desenvolupar noves vacunes contra la tuberculosi i donar prioritat a les nenes i nens afectats.

La importància dels programes de resposta davant de la TB liderats per la comunitat

La lluita contra la tuberculosi és fonamental per a les organitzacions que conformen Humana People to People . El seu compromís passa per invertir i accelerar els esforços per acabar amb la tuberculosi mitjançant programes de resposta liderats per la comunitat i dirigits a les comunitats amb més risc de contraure tuberculosi. L'enfocament de cerca activa de casos és crucial per permetre que les comunitats liderin la cerca conjunta de solucions als seus desafiaments sanitaris. Una cosa clau per assolir la Cobertura Sanitària Universal.

Humana alinea els seus esforços comunitaris de resposta a la tuberculosi amb els programes nacionals per ampliar l'abast dels serveis de salut contra aquesta malaltia a la màxima quantitat de persones possible. En els darrers 15 anys, els programes dels membres de Humana People to People han arribat a més de 15 milions de persones d'Àfrica i Àsia.

24 DE MARÇ. DIA MUNDIAL DE LA TUBERCULOSI

La tuberculosi segueix una de les grans amenaces per a la salut global-img1
La tuberculosi segueix una de les grans amenaces per a la salut global-img2
La tuberculosi segueix una de les grans amenaces per a la salut global-img3