La moda sostenible i solidària, en MOMAD Metròpolis

09-09-2013

La moda sostenible combina elements com respecte pel medi natural i pels drets humans i laborals o unes pràctiques comercials apropiades.

Partint d'aquest concepte, Humana Fundación Pueblo para Pueblo fa un pas més afegint el component de solidaritat, en aconseguir valoritzar el tèxtil usat i obtenir els recursos suficients per al desenvolupament dels programes de cooperació a Àfrica, Amèrica Llatina i Àsia i d'ajuda social a Espanya. Medi ambient, sostenibilitat i desenvolupament social es combinen d'aquesta manera, emmarcats sota el paraigua de la moda second hand més actual.

Humana dóna l'oportunitat a les empreses de moda i calçat d'impulsar la moda sostenible i solidària a través de diverses alternatives: donació d'estocs mitjançant el Programa Destocka, desenvolupament de campanyes de recollida amb recompensa per als seus clients i ubicació de contenidors de tèxtil en el interior o exterior dels seus punts de venda. Amb això s'aconsegueix un benefici per al medi ambient i per al conjunt de la societat.

Els partners d'Humana que participen en aquest tipus d'iniciatives igualment obtenen un rendiment, traduït en un major valor afegit per la seva marca i un client més fidel i compromès amb la seva ensenya, que permeten aconseguir més ingressos.

La Fundació va oferir aquest divendres passat una conferència sobre moda sostenible i solidària en MOMAD Metròpolis, el Saló Internacional del Tèxtil, Calçat i Complements, que va tenir lugare a IFEMA-Madrid del 6 al 8 de setembre. MOMAD és resultat de la fusió de SIMM i Iberpiel, dues de les grans plataformes comercials a Espanya dedicades a la confecció, el calçat i els accessoris.

La moda sostenible i solidària, en MOMAD Metròpolis-img1
La moda sostenible i solidària, en MOMAD Metròpolis-img2
La moda sostenible i solidària, en MOMAD Metròpolis-img3