Tecnologia, energia renovable i desenvolupament de les comunitats

04-04-2017

Els dies 22 i 23 de març un petit equip de la Fundació i d'Humana Portugal participa en representació d'Humana People to People a l'ARE Energy Access Investment Forum, organitzat a Lisboa per l'Alliance for Rural Electrification.

Es tracta d'una bona oportunitat per compartir l'experiència d'Humana Fundación Pueblo para Pueblo i el seu soci local ADPP-Guinea Bissau en el projecte 'Energia renovable per al desenvolupament rural a Bissora-Oio', cofinançat per la Unió Europea.

L'objectiu de l'esdeveniment és obrir un debat sobre les principals iniciatives que s'estan executant per dotar d'electricitat a les zones rurals i les oportunitats que això representa per a les empreses. Es pretén igualment mostrar els instruments financers i tècnics que donen suport aquests projectes d'electrificació en els països en desenvolupament. Humana vol situar-se com un pont entre les comunitats locals, la tecnologia i les empreses i inversors especialitzats.

Energia renovable per a un projecte sostenible

El projecte de la Fundació i ADPP s'emmarca dins el Programa 'Energy Facility' de la Unió Europea basat en la millora de l'accés a serveis energètics sostenibles i accessibles per a poblacions rurals i periurbanes, en aquest cas a la Regió de Oio.

El projecte s'ha desenvolupat entre 2012 i 2016, basat en el model Farmers Club, amb la participació de 2.600 petits agricultors. No obstant això, el projecte en realitat prossegueix gràcies a les sòlides bases creades durant els quatre anys d'intens treball. Un dels aspectes fonamentals dels projectes duts a terme tant per la Fundació com per la resta d'organitzacions que formen part d'Humana People to People és la seva sostenibilitat.

Entre els èxits obtinguts destaquen, per exemple, la reducció de la càrrega de treball per a les dones (a l'hora d'aconseguir aigua, per exemple) i l'augment de la producció agrícola i els ingressos de les persones involucrades. Això gràcies a l'establiment de 26 sistemes de bombament d'aigua mitjançant energia solar i la construcció de set centres de producció per facilitar l'accés a màquines de processament per als cultius locals en la comunitat.

A més, s'han instal·lat sistemes fotovoltaics per generar llum elèctrica i energia en 51 instal·lacions comunitàries, incloses escoles, mesquites, centres de salut i centres comunitaris, la qual cosa ha redundat en la millora de les condicions de vida de la població.

ENERGY FACILITY CASE STUDY

HUMANA ENERGY ACCESS INVESTMENT FORUM BROCHURE

Tecnologia, energia renovable i desenvolupament de les comunitats-img1
Tecnologia, energia renovable i desenvolupament de les comunitats-img2