Humana i la UE impulsen les energies renovables a Guinea Bissau

24-10-2011

La Comissió Europea i Humana Fundación Pueblo para Pueblo acaben de rubricar l'acord en virtut del qual la Comissió es compromet al finançament del projecte de desenvolupament comunitari centrat en la implantació d'energies renovables a Guinea Bissau.

En total, 24 comunidadesse beneficiaran d'aquest projecte, de quatre anys de durada, durant els quals es promourà la construcció de sistemes per l'aprofitament de fonts d'energia renovables amb les quals millorar les condicions de vida i promoure el desenvolupament econòmic de la zona. La implementació del projecte es concentrarà a la regió de Oio, que compta amb uns 300.000 habitants.

L'objectiu principal és que el 60% dels beneficiaris utilitzin energies renovables de manera quotidiana suprimint l'ús de combustibles fòssils. Un altre dels propòsits és que la meitat dels participants elevi un 30% els seus ingressos gràcies a l'ús d'aquest tipus d'energies. Es pretén, igualment, que el 80% augmenti els seus coneixements sobre com reduir l'impacte ambiental a l'hora de produir energia.

Per això està prevista la posada en marxa de 36 bombes d'aigua que funcionen amb energia solar, de set generadors alimentats per biocombustible fabricat a partir de l'oli de jatropha, 23 màquines de processament de productes agrícoles i 51 sistemes de producció d'energia solar per a altres tants edificis i construccions.

La implementació del projecte va a càrrec de ADPP Guinea Bissau, soci local d'Humana en aquest país. La Comissió Europea finança el 75% del cost del projecte, mentre que el 25% restant va a càrrec d'entitats locals.

Humana i la UE impulsen les energies renovables a Guinea Bissau-img1
Humana i la UE impulsen les energies renovables a Guinea Bissau-img2