Humana viatja a la Cimera d'Àfrica per parlar d'educació

15-02-2024

Humana People to People és una de les organitzacions convidades a la XXXVII Cimera de la Unió Africana, que té lloc els dies 17 i 18 de febrer a Addis Abeba, a Etiòpia. Humana tindrà l'oportunitat durant la cimera de presentar els programes que duu a terme per contribuir a millorar els sistemes educatius dels països on és present.

Es tracta d'una cimera molt important, on es reuniran caps d'estat i alts funcionaris de les 54 nacions africanes esmentades a Addis Abeba. Transformar l'educació a l'Àfrica és un dels temes centrals de l'Assemblea de la Cimera.

2024, l'Any de l'Educació per a la Unió Africana

2024 ha estat designat per la Unió Africana com a Any de l'Educació. Per això, els líders de l'organització aprofitaran aquesta oportunitat per debatre sobre la seva estratègia integral per a l'educació a l'Àfrica per a aquest i els propers anys.

A més, aprofitaran l'esdeveniment per reunir-se amb els principals actors involucrats en la implementació d'accions transformadores que afavoreixin un sistema educatiu inclusiu, equitatius i de qualitat per a tota Àfrica.

Les diferents organitzacions de Humana People to People porten contribuint a aquest sistema des de fa dècades, a països com Angola, Moçambic, Malawi, Congo, República Democràtica del Congo, Guinea Bissau i Zàmbia.

Actualment promouen 33 escoles de formació de docents de primària, en estreta col·laboració amb els Ministeris d'Educació nacionals. Des del 1993 s'han graduat en aquestes escoles un total de 45.000 professionals.

El professorat de primària, agent de canvi i desenvolupament

Docents ben qualificats, motivats i compromesos tenen un paper essencial dins un model educatiu de qualitat. Més enllà dels mateixos centres de capacitació de mestres i mestres de primària, Humana impulsa la denominada Xarxa de Docents Graduats.

A través seu, els professors reben aprenentatge i suports continus. A més, comparteixen les seves experiències en l'àmbit escolar, accedeixen a eines per exercir la seva feina de manera més efectiva, mantenen un fòrum per desenvolupar nous mètodes d'ensenyament i accions per involucrar les famílies a l'educació de nens i nenes.

Gràcies a aquest fòrum s'han llançat iniciatives com els clubs de lectura, grups d'apoderament d'alumnes, horts escolars, mesures per millorar l'alimentació de l'alumnat o la construcció de noves aules.

Escoles vocacions i formació professional

Humana, a més, presentarà els avenços aconseguits al voltant de formació professional a través de les anomenades Escoles Vocacionals, que desenvolupen la seva activitat en el marc dels programes Technical and Vocational Education and Training (TVET).

Més enllà de la seva participació a la Cimera de la Unió Africana, el compromís de Humana People to People amb la millora de l'educació a l'Àfrica és a llarg termini. Les diferents organitzacions de Humana tenen l'experiència, els equips i el coneixement apropiats per ser protagonistes del viatge transformador de l'educació africana.

Més notícies

Humana viatja a la Cimera d'Àfrica per parlar d'educació-img1
Humana viatja a la Cimera d'Àfrica per parlar d'educació-img2
Humana viatja a la Cimera d'Àfrica per parlar d'educació-img3