Històries de superació en Children's Town, a Zàmbia

14-02-2018

Ha començat un nou any en què els responsables de Children 's Town pretenen reforçar els objectius i les activitats del Programa de Nens i Nenes Vulnerables que DAPP-Zàmbia, soci local de la Fundació, desenvolupa en Chibombo.

Aquests objectius giren al voltant de cinc eixos fonamentals:

  1. Reintegrar en la societat i en la vida diària de la comunitat a nens i nenes del carrer.
  2. Oferir-los la educació i formació apropiades per superar el Programa d'Educació Pràctica Teòrica Bàsica PTG.
  3. Impartir formació professional per tal de dotar als joves de les habilitats necessàries per al seu ingrés al mercat laboral i afavorir l'autoocupació.
  4. Promoure activitats culturals i la pràctica d'esport per mantenir una bona condició física i cultivar l'esperit d'equip.
  5. Afavorir la participació dels alumnes en la gestió de Children 's Town com a complement de la seva formació i per donar suport a la sostenibilitat del centre.


Metusela Mpofu, referent per als seus companys i companyes

Metusela és un dels alumnes més destacats de Children 's Town. Metusela ha demostrat que amb la formació adequada i esforç és possible millorar les seves condicions de vida i les de la seva família. "En el futur, pretenc concentrar-me en l'agricultura ja que he vist que puc exercir un bon treball en ella, vull ajudar el meu germana a que la seva petita granja creixi ".

Després del primer any d'estudi, Metusela va decidir que podia utilitzar allò que havia après fins a aquell moment per millorar la seva vida i la de la seva germana. Per això, en acabar les classes, s'ocupava d'una part de l'hort familiar. Durant la temporada de pluges va començar a conrear blat de moro i altres vegetals que van garantir al seu manteniment durant l'època seca.

L'excedent de blat de moro que va obtenir el va començar a vendre a les comunitats properes. El temps que li sobrava el invertia en treballar en els camps dels seus veïns, aconseguint amb això uns ingressos extra amb què contribuïa al pagament dels seus estudis. Després, després de reunir uns estalvis, va decidir comprar gallines, per millorar la seva alimentació i aconseguir més recursos.

"El programa PTG m'ha proporcionat habilitats i m'ha ensenyat a ser forta. Ja no depenc dels altres per coses bàsiques com aconseguir aliments, ja que jo mateix els cultiu ", explica el mateix Metusela.

 

Històries de superació en Children's Town, a Zàmbia-img1
Històries de superació en Children's Town, a Zàmbia-img2