EU Dev Days: energia renovable i desenvolupament rural

26-05-2017

La participació d'Humana en els European Development Days (Brussel·les, 7 i 8 de juny) gira al voltant de dos elements. D'una banda, comptarà amb estand a l'anomenada EDD Global Village, en què el protagonista serà el projecte 'Energia renovable per al desenvolupament rural', que duem a terme amb l'ajuda del nostre soci local ADPP a Oio, Guinea Bissau.

D'altra banda, Humana organitza el 7 de juny a les 9:30, al Tour and Taxis, Room D7, un fòrum de debat sota el títol de 'Bringing Health Services to Hard-To-Reach migrant mining populations in Southern Africa through multi-stakeholder partnerships'.

Stand 36 a la EDD Global Village
L'estand d'Humana People to People a l'EDD Global Village, el nombre 36, ha estat seleccionat entre els centenars presentats per altres tantes organitzacions del tercer sector, el que dóna una idea de la importància d'estar present en l'EDD Global Village. Es tracta d'una excel·lent oportunitat per promoure el networking i l'intercanvi d'experiències.

El projecte 'Energia renovable per al desenvolupament rural a Bissora-Oio' de la Fundació i ADPP s'emmarca dins el Programa 'Energy Facility' de la Unió Europea basat en la millora de l'accés a serveis energètics sostenibles i accessibles per a poblacions rurals i periurbanes, en aquest cas a la Regió de Oio.

2.600 petits agricultors involucrats
El projecte s'ha desenvolupat entre 2012 i 2016, basat en el model Farmers Club, amb la participació de 2.600 petits agricultors. No obstant això, el projecte en realitat prossegueix gràcies a les sòlides bases creades durant els cinc anys d'intens treball. Un dels aspectes fonamentals dels projectes duts a terme tant per la Fundació com per la resta d'organitzacions que formen part d'Humana People to People és la seva sostenibilitat.

Entre els èxits obtinguts destaquen, per exemple, la reducció de la càrrega de treball per a les dones (a l'hora d'aconseguir aigua, per exemple) i l'augment de la producció agrícola i els ingressos de les persones involucrades. Això en part gràcies a l'establiment de 26 sistemes de bombament d'aigua mitjançant energia solar i la construcció de set centres de producció per facilitar l'accés a màquines de processament per als cultius locals en la comunitat.

A més, s'han instal·lat sistemes fotovoltaics per generar llum elèctrica i energia en 51 instal·lacions comunitàries, incloses escoles, mesquites, centres de salut i centres comunitaris, la qual cosa ha redundat en la millora de les condicions de vida de la població.

ENERGY FACILITY CASE STUDY
 

EU Dev Days: energia renovable i desenvolupament rural-img1
EU Dev Days: energia renovable i desenvolupament rural-img2