El projecte pilot UE-Humana Yunnan sobre escoles baixes en carboni arriba a la conclusió

22-01-2024

El 15 de desembre del 2023 es va celebrar la reunió de cloenda del Projecte pilot de construcció d'escoles baixes en carboni a la província de Yunnan, que la Fundació desenvolupa des del 2020 amb un grup d'entitats locals i el finançament de la Unió Europea.

Durant l'esdeveniment, Michael Hermann, Representant Principal de l'Oficina de Representació de Yunnan de la Federació Humana People to People, i Ma Minxiang, expresident de l'Acadèmia d'Informació Científica i Tècnica de Yunnan, van resumir els resultats i l'impacte aconseguits amb el projecte.

Van destacar, a més, la necessitat urgent de donar resposta a l'emergència climàtica actual, involucrant un nombre més gran de persones i organitzacions en l'acció climàtica i promovent un estil de vida baix en carboni. L'objectiu últim és i ha de ser protegir el nostre planeta.

Impacte del projecte d'Escoles Baixes a Carboni de Yunnan
Des del 2020 s'han involucrat intensament en aquest projecte un total de 72 escoles de 10 districtes i comtats de Kunming, província de Yunnan. A més, 774 centres més han participat en diferents activitats formatives on line, sumant per tant 846 escoles. Pel que fa al nombre de persones, més de 360.000 han format part de les activitats i accions presencials desenvolupades. De manera telemàtica, el nombre supera els 2,3 milions de persones.

A continuació, apareixen algunes de les principals iniciatives engegades:

  • Mobilització de 46 centres per acreditar-se com a escoles baixes en carboni.
  • Desenvolupament de 670 classes pràctiques sobre baixes emissions de carboni, involucrant des d'escoles bressol centres de secundària.
  • Creació de 66 grups de lideratge a l'àmbit escolar sobre baixes emissions.
  • Organització del Concurs de recerca i innovació sobre la petjada de carboni del campus de Yunnan per a la Setmana Zero de Carboni, amb un total de 8.945 participants.
  • Instal·lació de panells solars a la Southwet Forestry University capaços de generar 200.000 kwh d'electricitat cada any.

Alhora, s'observa una millora en línies generals del nivell de conscienciació i coneixement sobre canvi climàtic per part de la comunitat escolar. Per exemple, el 76% del professorat afirma que està més sensibilitzat davant qüestions relacionades amb l'escalfament global. El 81% de l'alumnat ara és capaç d'esmentar tres accions concretes per reduir el canvi climàtic, mentre que en el 53% dels casos s'ha reduït l'empremta de carboni individual dels estudiants.

Algunes de les accions desenvolupades en el marc de projecte d'Escoles Baixes a Carboni de Yunnan

  • Disseny de 10 paquets d'activitats presencials per desenvolupar als centres, centrat en la reducció de les emissions i l'escalfament global.
  • Disseny de 5 cursos on line sobre canvi climàtic
  • Edició de 140 vídeos divulgatius curts sobre canvi climàtic
  • Creació d'una base de dades digital per al registre de la petjada de carboni de les escoles participants.

Més notícies

El projecte pilot UE-Humana Yunnan sobre escoles baixes en carboni arriba a la conclusió-img1
El projecte pilot UE-Humana Yunnan sobre escoles baixes en carboni arriba a la conclusió-img2
El projecte pilot UE-Humana Yunnan sobre escoles baixes en carboni arriba a la conclusió-img3