Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir una millor experiència i servei, d'acord als teus hàbits de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots obtenir més informació a la nostra Politica de cookies. Accepto

El cicló Idai arrasa Moçambic, afectant a diversos projectes d'Humana

21-03-2019

El cicló Idai està resultant ser el major desastre climàtic patit mai a Moçambic. Els districtes de Manica, Sofala, Zambezia i Tete són el més afectats per les intensíssimes pluges i el vent. Les últimes informacions assenyalen que la xifra de víctimes ascendeix ja a 200 i el nombre de desapareguts a diversos centenars més. El 90% de la ciutat de Beira, la segona més important del país, ha quedat arrasada. Diverses zones de Malawi i Zimbabwe també estan seriosament afectades pel cicló.

Afortunadament el personal del nostre soci local ADPP-Moçambic i els estudiants involucrats en els projectes afectats pel Idai estan fora de perill. No obstant això, els danys materials són molt elevats. L'Escola de Professors del Futur (EPF) de Nhamatanda ha hagut d'evacuar les 190 persones involucrades en ella, entre alumnat i professorat. Han estat traslladades de manera temporal a l'Escola de Chimoio. L'objectiu d'ADPP és reubicar tots els estudiants i professors entre els diferents centres de formació de la zona que han romàs fora de perill de l'Idai. Es pretén així que puguin prosseguir amb les seves classes fins que puguin tornar a la seva escola.

Els forts vents han arrencat literalment les teulades de l'EPF de Nhamatanda. El mobiliari, les aules, les habitacions dels alumnes i les alumnes estan seriosament danyades per les pluges. En el cas de l'EPF de Zambeiza, el principal problema és que s'ha quedat pràcticament aïllada, ja que les comunicacions depenen d'un pont que ha estat destruït per les pluges, en provocar una forta crescuda del cabal.

L'Escola Vocacional -formació professional- i el Farmers Club de Nhamatanda també han patit les conseqüències del pas del Idai.

ADPP-Moçambic

El cicló Idai arrasa Moçambic, afectant a diversos projectes d'Humana-img1
El cicló Idai arrasa Moçambic, afectant a diversos projectes d'Humana-img2