De visita a les nostres plantes de classificació de tèxtil

20-01-2014

Un grup d'alumnes de l'Istituto Europeo di Design (IED) de Madrid va ser l'encarregat d'inaugurar , el dijous 16 de gener, el programa de visites per a grups a les nostres plantes de classificació. Els al voltant de 20 alumnes de l'Istituto que van passar per les nostres instal • lacions de Leganés van tenir l'oportunitat de conèixer més sobre el procés de gestió del tèxtil, amb especial atenció a la classificació i valorització de la roba i el calçat usat.

La classificació es porta a terme de forma manual, amb el suport de mitjans tècnics, tenint en compte diversos criteris: estat de la peça, teixit, qualitat, temporada i característiques generals i específiques, entre d'altres. Aquest procés permet obtenir quatre grans grups de tèxtil i un aprofitament òptim dels recursos tèxtils que es gestionen.

En arribar, els alumnes van assistir a una breu presentació, com a pas previ per conèixer in situ aquest procés. Conceptes com moda sostenible, última part del cicle de la roba, reciclatge o protecció del medi ambient són protagonistes d'aquestes xerrades introductòries.

Visites d'escolars
El 18 de març està prevista la primera visita de les cinc ja confirmades per part de diferents centres escolars de la Comunitat de Madrid, dirigides a nois i noies d'entre 6 i 12 anys. L'objectiu és que al voltant de 1.000 persones, majoritàriament escolars, passin cada any per la planta.

Treballant de la mà de centres escolars i escoles de formació multipliquem la difusió de temes com consum responsable, 3R, canvi climàtic o bretxa Nord -Sud. És, a més, el complement perfecte de la recollida de tèxtil.

De visita a les nostres plantes de classificació de tèxtil-img1
De visita a les nostres plantes de classificació de tèxtil-img2
De visita a les nostres plantes de classificació de tèxtil-img3