Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir una millor experiència i servei, d'acord als teus hàbits de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots obtenir més informació a la nostra Politica de cookies. Accepto

DAPP Zimbabwe es mobilitza per pal·liar les conseqüències del cicló Idai

17-07-2019

L'equip de DAPP Zimbabwe segueix treballant en el programa d'assistència i emergència amb motiu del cicló Idai, engegat amb el cofinançiament de CISU-Civil Society in Development i DERF-Danish Emergency Relief Fund. L'acció es va iniciar l'1 de maig, en tant que està previst conclogui l'1 de setembre.

Es tracta d'un exemple de com dos membres de la Federació Humana People to People -UFF Denmark DAPP Zimbabwee- han combinat els seus esforços per aconseguir els recursos necessaris i articular-los sobre el terreny, per ajudar a fer front a les devastadores conseqüències del Idai. La Fundació, a més, col·labora en la gestió tècnica de l'ajuda, per la qual cosa es tracta d'un exemple clar de l'activitat que desenvolupa en l'àmbit d'Assistència i Suport Tècnic.

Els esforços de DAPP s'estan concentrant al districte de Chimanimani. El primer pas donat a la zona va consistir en l'organització de diverses reunions amb les autoritats locals per identificar la resta d'accions d'assistència i emergència que altres organitzacions estaven duent a terme a la zona, i així no solapar les ajudes. Per això, l'equip de DAPP es va coordinar amb el personal de World Vision, centrat en qüestions com seguretat alimentària, aigua i sanejament, per incidir en aspectes i comunitats diferents.

El projecte estima que en conjunt més de 4.500 damnificats es veuran involucrats directament i milers més ho faran de manera indirecta. Una dada important és que durant el procés d'identificació de les famílies participants en el projecte, es van registrar 736 dones com a caps de família i només 264 homes. Aquesta diferència tan gran ve motivada perquè bona part dels homes d'aquestes comunitats no viuen a la zona, ja que s'han desplaçat altres zones del país o fins i tot a l'estranger a la recerca d'ocupació.

Accions previstes

Algunes de les principals activitats que s'estan duent ja a terme són les següents:

  • Construcció de 150 latrines en altres tants habitatges. 114 d'elles van ser seleccionades perquè els seus latrines van ser destruïdes pel cicló Idai.
  • Formació de 6 clubs de salut en tres llogarets, amb la participació d'una mitjana de 30 persones a cada un d'ells. Els clubs van rebre maons, ciment i altres materials per a la construcció de les latrines. El personal va rebre a més formació bàsica en obra per a la posada en marxa d'aquestes latrines.
  • Identificació dels llocs d'aigua afectats pel cicló per tal de procedir a la seva rehabilitació.
  • Distribució de kits d'aliments entre 1.000 famílies i de cereals infantils per a un total de més de 700 nens i nenes -que van rebre entre un i dos quilos cadascun d'ells-.
  • Distribució de kits potabilitzadors, capaços de convertir 3.500 litres d'aigua en apta per al consum humà, equivalents als recursos hídrics que necessiten 100 famílies de quatre membres cadascuna durant uns quatre mesos.
  • 800 dones i joves van rebre el mateix nombre packs d'higiene íntima.
  • Distribució de sabó entre cadascuna de les famílies implicade.
DAPP Zimbabwe es mobilitza per pal·liar les conseqüències del cicló Idai-img1
DAPP Zimbabwe es mobilitza per pal·liar les conseqüències del cicló Idai-img2