Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir una millor experiència i servei, d'acord als teus hàbits de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots obtenir més informació a la nostra Politica de cookies. Accepto

COP25: Humana i Xina, a actor fonamental en la batalla contra el canvi climàtic

29-11-2019

Xina és un actor crucial en la resposta global davant de les conseqüències de l'canvi climàtic, ja que és el major emissor de gasos d'efecte hivernacle (GEH) de l'món. Entre 2005 i 2015, el consum total d'energia de la Xina va augmentar un 68%. La seva població urbana s'ha més que duplicat en les últimes dues dècades, augmentant amb això la demanda d'energia, així com les emissions de GEH en els àmbits de transport i gestió de residus. Malgrat els avenços realitzats en les inversions en energia renovable i els plans i les estratègies desenvolupades en aquest sentit, la Xina també segueix apostant pel carbó i altres combustibles fòssils per a la producció d'energia.

Els estudis sobre el nivell de conscienciació de la població xinesa al voltant de l'canvi climàtic conclouen que en l'actualitat és baix: més de el 65% de les persones consideren l'escalfament global com un problema menys greu que altres desafiaments ambientals, com la contaminació de l'aire . Menys de el 10% afirma fer alguna cosa per contribuir a la mitigació de l'canvi climàtic. Aquest nivell de conscienciació és encara menor en províncies com la de Yunnan.

Accions concretes per reduir les emissions dels centres educatius de la província de Yunnan

En aquest context, Humana FundacióN Pueblo para Pueblo s'ha unit a quatre organitzacions * de la societat civil per desenvolupar un projecte centrat en l'augment aquest nivell de conscienciació en la comunitat educativa de la província de Yunnan i la implementació d'accions concretes de mitigació de les conseqüències de l'escalfament global. El projecte, que enfortirà la capacitat i la participació de les pròpies organitzacions de societat civil en els processos de governança i desenvolupament, està finançat per la Comissió Europea. S'emmarca en els compromisos existents entre Xina i la UE per cooperar en la implementació de l'Acord de París.

L'acció pretén ajudar a reduir de manera sostenible les emissions de carboni de les escoles, els estudiants i el personal educatiu de la província de Yunnan. Per aconseguir això, es treballarà amb 600 escoles i 70.000 estudiants. 50 escoles de tots els nivells, des de la universitat fins a l'escola primària, participaran en una primera etapa.

El projecte mobilitzarà i organitzarà a estudiants i docents perquè siguin impulsors clau de l'acció climàtica per tal de reduir les emissions i crear consciència a nivell escolar. Els grups d'estudiants i docents rebran formació presencial i on line. Es encoratjarà a les escoles a desenvolupar plans de neutralitat de carboni a llarg termini, mentre que 21 escoles pilot realitzaran inversions en sistemes per a la reducció d'emissions, fins i tot en sistemes d'eficiència energètica i gestió de residus. El projecte desenvoluparà dues aplicacions mòbils: una perquè els líders escolars estimin i ingressin les dades d'emissions de les seves escoles, que s'incorporaran a les bases de dades provincials, i una segona perquè estudiants i mestres mesurin i redueixin la seva petjada de carboni individual . El projecte establirà la Xarxa Yunnan per a Escoles de Baix Carboni, a través de la qual es compartiran les lliçons apreses i els resultats obtinguts.

A través de la participació directa dels departaments de Govern Provincial de Yunnan en Educació, Protecció de el Medi Ambient i Ciència i Tecnologia, el projecte d'informar el desenvolupament de polítiques sobre les "Yunnan Ecological Civilization Education Outline Implementation Guidelines" i el "Yunnan Low- Carbon Green School Standard ".

Socis implementadors de el projecte

 • Humana Fundación Pueblo para Pueblo, com a líder de el projecte
 • Xarxa d'Acció Climàtica Juvenil de la Xina (CYCAN)
 • Acadèmia Yunnan de Ciència i Informació Tècnica (YASTI), a través del seu Centre de Mecanisme de Desenvolupament Net (CDMC)
 • Centre d'Eco-Alternatives de Pesticides (PEAC)
 • Universitat Forestal de el Sud-oest (SWFU)

 

HUMANA A LA COP25. GREEN ZONE

Conferència a càrrec de David Kerkhofs, Program Coordinator d'Humana People to People

 • Títol: Decarbonization in rural chineses schools. A replicable an innovative example
 • Espai: Fòrum Societat Civil i Joves
 • Data: 3 de desembre
 • Horari: de 11 a 11:45 hores
 • Codi d'activitat: FSJ018
 • Més info: MITECO
COP25: Humana i Xina, a actor fonamental en la batalla contra el canvi climàtic-img1
COP25: Humana i Xina, a actor fonamental en la batalla contra el canvi climàtic-img2
COP25: Humana i Xina, a actor fonamental en la batalla contra el canvi climàtic-img3