Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir una millor experiència i servei, d'acord als teus hàbits de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots obtenir més informació a la nostra Politica de cookies. Accepto

Continua la batalla enfront de la crisi climàtica i l'accés a aigua.

26-08-2020

Els membres d'Humana People to People treballen activament per involucrar les comunitats en la millora de les condicions d'aigua i sanejament. Per a això, formen estructures comunitàries i donen suport els esforços de la població per assegurar el seu accés als recursos hídrics i a millorar les pràctiques d'higiene. Un exemple són els anomenats Comitès d'Aigua i Sanejament i Salut, una estructura que sorgeix de la pròpia comunitat, en el marc de el Programa Child Aid.

Alguns exemples concrets de la tasca al voltant de l'aigua i sanejament

DAPP Malawi està responent als efectes a llarg termini de l'cicló IDAI a través del projecte Child Aid Neno, que ajuda a les comunitats en temes de sanejament i higiene, creant un entorn propici perquè els nens i nenes puguin estar lliures de brots de malalties transmissibles.

Richard Mà és president d'un dels Village Action Groups: "Les activitats d'aigua i sanejament ens han obert els ulls per adonar-nos que les estructures comunitàries ben organitzades ajuden en gran mesura a identificar i abordar els problemes que tenim. Com a grup, vam acordar amb totes les famílies involucrades comptar amb senzilles instal·lacions per rentar-se les mans al costat de cada latrina feta a les nostres llars ".

La tasca d'Humana es centra a el mateix temps a fomentar la capacitat de les comunitats per utilitzar els recursos hídrics de manera eficient i en la formació de voluntaris per reparar bombes d'aigua. La majoria dels projectes impulsats integren activitats de producció hortícola i conscienciació sobre bons hàbits alimentaris com a part de la gestió de l'aigua entre les comunitats més afectades.

El programa Farmers Clubs treballa amb els petits agricultors per adoptar pràctiques agrícoles sostenibles. L'aigua és un component crucial en aquest sentit. Per això, el programa consciència als agricultors perquè adoptin tècniques de conservació d'aigua en la producció hortícola.

Bona part d'aquests agricultors han creat els seus propis horts, gràcies als quals asseguren un subministrament constant d'aliments per a les seves famílies, augmentant la seva capacitat de resiliència. Se'ls anima així mateix a utilitzar sistemes de reg per degoteig i a invertir en bombes d'aigua alimentades per energia solar.

DAPP Namibia treballa amb 1.000 petits agricultors en la part nord de país, per generar sinèrgies entre ells i amb la finalitat que adoptin tècniques agrícoles de conservació per al cultiu d'hortalisses. Un dels camperols involucrats explica: "Els coneixements sobre horticultura ens han ajudat a lluitar contra la malnutrició. La salut dels nostres fills ha millorat. Sabíem que les verdures són nutritives, però ara podem veure-ho amb els nostres propis ulls ".

L'equitat de gènere és un element transversal en els programes comunitaris d'Humana People to People. Les dones i les nenes són les més afectades per l'escassetat d'aigua: Elles són les que aconsegueixen aigua per a les famílies, recorrent cada dia grans distàncies fins al pou o el lloc d'aigua més proper. Són responsables, a més, de la higiene familiar.

Per tot això, les dones suposen al menys el 50% dels membres dels Comitès d'Aigua i Sanejament. Donar veu a les dones ha estat una prioritat en les comunitats que participen en els projectes d'Humana.

L'organització dóna suport a el mateix temps a les persones més afectades per l'escassetat d'aigua, subministrant tecnologies de baix cost -com bombes alimentades amb energia aconseguida amb panells solars- i fomentant iniciatives respectuoses amb el medi ambient. Aquest enfocament ha donat com a resultat un marcat augment en l'eficiència de la utilització de l'aigua, contribuint a la conservació d'aquest preciós recurs. A més, s'ha fomentat el coneixement sobre canvi climàtic i sobre tècniques de mitigació i adaptació a les seves conseqüències.

Quatre dècades protegint el medi ambient

És habitual que es parli de la quantitat d'aigua que es necessita per produir els aliments que consumim diàriament Però alguna vegada has considerat el volum d'aigua que ha suposat fabricar la roba que guardes en el teu armari? Prenguem un parell de texans i una samarreta, per exemple. Des del cultiu de l'cotó fins al procés de tenyit es requereixen aproximadament 20.000 litres per fabricar aquestes dues peces.

Durant els últims 40 anys Humana People to People ha estat promovent activament la protecció de l'entorn mitjançant la recollida, gestió i venda de roba Secondhand a Europa i Estats Units. Això ha permès l'estalvi de milions de litres d'aigua, oferint una segona vida a tones i tones de jeans, samarretes i altres peces. Perquè la peça més sostenible és la ja fabricada.

Mitjançant la reutilització i venda de peces de segona mà, Humana genera recursos que permeten fer realitat els programes de cooperació internacional a el desenvolupament a Àfrica, Amèrica Llatina i Àsia. 

Humana People to People a la World Water Week 2020

FES UN DONATIU perquè programes com aquest segueixin sent una realitat i continuem promovent el desenvolupament de les comunitats que més ho necessiten.

Continua la batalla enfront de la crisi climàtica i l'accés a aigua.-img1
Continua la batalla enfront de la crisi climàtica i l'accés a aigua.-img2
Continua la batalla enfront de la crisi climàtica i l'accés a aigua.-img3