Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir una millor experiència i servei, d'acord als teus hàbits de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots obtenir més informació a la nostra Politica de cookies. Accepto

Xina: Yunnan, província pionera en el desenvolupament d'escoles baixes en carboni

22-04-2021

El passat 13 d'abril es va celebrar a l'Escola Tècnica Forestal de Yunnan la primera conferència de la Xarxa d'Escoles Baixes en Carboni, en el marc de el projecte que la FundacióN Pueblo para Pueblo desenvolupa a la Xina des de l'any passat amb el finançament de la Unió Europea i la col·laboració d'un destacat grup d'entitats locals.

Al voltant de 100 persones van participar en aquesta reunió, amb la presència de representants dels agents implicats en el projecte, així com de les pròpies escoles involucrades. A més, va comptar amb l'assistència de l'professor de la Universitat de Beijing Ye Qian, director executiu de l'Aliança Científica Internacional Future Earth, i de l'professor de la Universitat de Tongji, Tan Hongwei, vicepresident executiu i secretari general de la China Green Alliance University.

Yunnan com a exemple de model de província amb una economia baixa en carboni

Durant l'esdeveniment es va debatre sobre els riscos de el canvi climàtic i els diferents escenaris de desenvolupament socioeconòmic a mitjà i llarg termini, tenint en compte aquests riscos. A el mateix temps, les persones representants de les escoles adherides a el projecte van expressar el seu desig de participar activament en la definició de Yunnan com província pionera en la construcció d'una societat baixa en carboni, model per a la resta de país.

Les escoles han dut a terme ia diferents activitats de sensibilització i educació ambiental entre el seu alumnat i docents, aconseguint que s'involucrin en els objectius de el projecte. Per exemple, durant les vacances d'hivern van llançar un desafiament per reduir les deixalles plàstics i el consum de plàstics d'un sol ús. Les 5 escoles que millors resultats van aconseguir durant el desafiament van rebre durant l'esdeveniment un Certificat d'Excel·lència. Així mateix, 4 dels estudiants més destacats van rebre igualment un certificat que avala el seu esforç i acompliment.

Vídeo resum de l'esdeveniment

Xina: Yunnan, província pionera en el desenvolupament d'escoles baixes en carboni-img1
Xina: Yunnan, província pionera en el desenvolupament d'escoles baixes en carboni-img2