Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir una millor experiència i servei, d'acord als teus hàbits de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots obtenir més informació a la nostra Politica de cookies. Accepto

Belize: Millora de les condicions de vida a Toledo i Stann Creek

10-01-2020

Recentment ha finalitzat el projecte 'Enhanced livelihoods for women groups in rural communities of southern Belize', centrat en la millora de les condicions de vida de les comunitats de 3 llogarets dels districtes de Toledo i Stann Creek. Desenvolupat pels nostres socis d'Humana People to People Belize, ha comptat amb el cofinançament de l'Ambaixada de la República Txeca a Mèxic.

El projecte ha involucrat directament a 92 persones, de les quals 90 són dones. Gràcies a les accions de difusió dutes a terme, el nombre de persones que indirectament s'han vist beneficiades s'acosta a les 33.000.

Formació, sensibilització i foment de l'agricultura

D'una banda, s'ha treballat en la formació de les participants, mitjançant l'organització de workshops i sessions teòriques i demostracions pràctiques. De l'altra, s'ha insistit en la creació i gestió de galliners, la posada en marxa de nous horts i l'ampliació dels ja existents, fins a un total de 48, promovent el cultiu d'hortalisses, com pastanagues, enciam i tomàquet. A el mateix temps, s'han plantat 220 arbres de moringa i 140 fruiters. Amb tot això es pretén millorar l'alimentació i nutrició de les famílies participants. Així mateix, s'han construït cuines millorades, molt més eficients, que permeten reduir el consum de llenya.

A el mateix temps, s'han posat en marxa diverses accions per a la diversificació de les fonts d'ingressos de la població local, com fabricació de sabates, d'arranjaments florals utilitzant plàstic reutilitzat, de sabó, cremes facials i de figures tallades en fusta.

Paral·lelament s'ha potenciat la visibilitat de les activitats de el projecte i la sensibilització sobre aspectes com seguretat alimentària, utilitzant la web d'Humana People to People Belize, Facebook, Instagram i les emissores de ràdio locals.

A finals de març passat, l'Ambaixador de la República Txeca a Mèxic, el Sr. Zdenek Kubanek, va mantenir una reunió amb els nostres socis de l'Oficina de Projectes d'Humana People to People Belize, per avaluar els avenços assolits. A continuació es van desplaçar a les aldees de Sant Isidre, a Toledo, i Cowpen, en Stann Creek, per conèixer a les famílies participants i el tipus d'accions posades en marxa.

Amb l'ànim de donar continuïtat a el desenvolupament dels participants, les 92 persones persones involucrades seguiran treballant amb Humana People to People Belize, a través del programa d'Ajuda a la Infància i Desenvolupament Comunitari.

Belize: Millora de les condicions de vida a Toledo i Stann Creek-img1
Belize: Millora de les condicions de vida a Toledo i Stann Creek-img2