Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir una millor experiència i servei, d'acord als teus hàbits de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots obtenir més informació a la nostra Politica de cookies. Accepto

3C: agricultura urbana i social en l'era de la nova normalitat

08-09-2020

El programa d'agricultura urbana i social de la Fundació, 3C Conreem el Clima i la Comunitat, segueix endavant en aquest escenari de nova normalitat, extremant les mesures de protecció per als instructors i activistes.

Després de l'aturada dut a terme el 18 de març amb motiu de la pandèmia i l'estat d'alarma declarat, el programa 3C va reprendre la seva tasca a principis de juny, adaptant-se a la nova realitat i reordenant els recursos humans i tècnics disponibles. L'objectiu fonamental després de l'estat d'alarma ha estat reactivar als participants de 3C i tractar d'assegurar la sostenibilitat de el programa, finançat gairebé íntegrament amb fons generats amb el procés de gestió i valorització de l'tèxtil.

En aquest escenari de nova normalitat, el vessant social de el programa s'ha mantingut. Així, durant les últimes setmanes els activistes de 3C Rivas-Vaciamadrid (Comunitat de Madrid) han donat 110 quilos d'hortalisses i verdures a la Red de Recuperación de Alimentos de Rivas RRAR. A més, la donació s'ha completat amb 30 quilos addicionals lliurats per l'Associació local Ataraxia Huertos, de la qual dos dels activistes de 3C són membres.

3C va finalitzar 2019 amb 10 horts i 460 usuaris actius, que van desenvolupar la seva tasca en 20.600 metres quadrats de superfície conreada. Entre 2014 i 2019 els activistes van aconseguir una producció de 94,5 tones d'hortalisses i verdures (de les quals 15 tones corresponen a l'any passat). Aquest nivell de producció suposa 229.000 euros de generació de valor monetari equivalent (36.500 € el 2019).

FES UN DONATIU perquè programes com aquest segueixin sent una realitat i continuem promovent el desenvolupament de les comunitats que més ho necessiten.

3C: agricultura urbana i social en l'era de la nova normalitat-img1
3C: agricultura urbana i social en l'era de la nova normalitat-img2