Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir una millor experiència i servei, d'acord als teus hàbits de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots obtenir més informació a la nostra Politica de cookies. Accepto

20 milions de persones involucrades en el programa TCE de lluita contra el VIH

20-11-2019

Humana s'uneix a la comunitat internacional en el Dia Mundial de la SIDA, que se celebra aquest diumenge 1 de desembre amb el lema "Les comunitats marquen la diferència". Situar a les persones i les comunitats en el centre de la lluita contra el VIH / SIDA és clau en la lluita contra aquesta epidèmia que afecta gairebé 38 milions de persones a tot el món, dels quals 20 milions viuen a l'Àfrica.

Les organitzacions que formen Humana People to People són pioneres en la lluita contra la SIDA a l'Àfrica: des de fa 20 anys impulsen el programa Total Control of the Epidemic (TCE) l'objectiu és combatre el VIH i la SIDA mitjançant la prevenció, l'atenció i el suport amb una estratègia liderada per les persones, treballant braç a braç amb les comunitats sobre terreny. Aquest programa es finança amb els recursos obtinguts amb la gestió de la roba usada a països com Espanya i amb el suport de finançadors externs com The Global Fund o USAID.

L'estratègia es basa en la mobilització entre els mateixos ciutadans: són els veïns o els membres d'una comunitat els que ofereixen la informació, motiven i empoderen les persones per accedir als serveis de salut, que poden ser vistos com a elements intimidants o desconnectats de la realitat dels més afectats.

La mobilització comunitària permet oferir consells i explicar quins són els mètodes de prevenció, què significa ser seropositvo, com accedir a diagnòstics i tractaments, i com aconseguir la supressió de la càrrega viral. En dues dècades de funcionament, el programa ha arribat a més de 20 milions de persones en 12 països a Àfrica i Àsia, en col·laboració amb els respectius governs: Angola, Botswana, Xina, Guinea Bissau, Índia, Malawi, Moçambic, Namíbia, República Democràtica de Congo, Sud-àfrica, Zàmbia i Zimbabwe. Namíbia justament en 2018 va superar els objectius 90-90-90 establerts per ONUSIDA. Aquest èxit es deu a un canvi d'estratègia de les autoritats sanitàries de país, una estratègia en la qual ha participat activament DAPP-Namíbia, soci local de la Fundació.

 

Conferència Internacional sobre la SIDA i les Infeccions de Transmissió Sexual a l'Àfrica ICASA

Humana People to People participa activament en la Conferència Internacional sobre la SIDA i les Infeccions de Transmissió Sexual a l'Àfrica (ICASA 2019), que se celebra de el 2 a el 7 de desembre al Centre de Convencions de Kigali, a Rwanda. Organitzada per The Society for AIDS In Africa (SAA) i el govern de Rwanda representa una oportunitat per analitzar la situació actual a l'Àfrica de l'epidèmia de VIH i definir una estratègia única en la seva lluita. S'espera que més de 10.000 delegats de gairebé 150 països assisteixin a l'esdeveniment.

20 milions de persones involucrades en el programa TCE de lluita contra el VIH-img1
20 milions de persones involucrades en el programa TCE de lluita contra el VIH-img2
20 milions de persones involucrades en el programa TCE de lluita contra el VIH-img3