Units en la EWWR

24-11-2014

Durant aquests dies la Fundació participa de la mà de l'Àrea Sanitària III del Principado d'Astúries en diverses activitats amb motiu de la Setmana Europea de la Prevenció dels Residus.

Avui 24 de novembre s'inaugura l'Exposició "El reciclatge tèxtil i la protecció del medi ambient" al hall de l'Hospital San Agustín d'Avilés. Aquesta mostra es pot visitar fins al 5 de desembre. El 25 de novembre vam organitzar, també en el Sant Agustí, un taller de reciclatge tèxtil per alumnes i alumnes del Col·legi El Quirinal. Està prevista la participació d'uns 70 nois i noies. El 27 de novembre es representa l'obra de Teatre "Humanízate", a càrrec de Tres Colors, dirigida a 180 nens i nenes del Col·legi El Quirinal.

A nivell tècnic, el principal esdeveniment és la participació com a ponents, aquest divendres 28 de novembre, a la taula rodona: "Objectiu: residu zero" - El compromís de l'Àrea Sanitària III amb les "4R s": Reduir, Reutilitzar, Reciclar, Responsabilitzar. Juntament amb Humana, intervenen els responsables de l'Àrea Sanitària, de COGERSA. Descarrega el programa de l'esdeveniment aquí.

#pasaturopa

La campanya #pasaturopa es recolza en un vídeo en el qual participa gran part de l'equip de la planta de classificació de tèxtil d'Humana a Leganés, en el site pasaturopa.org i en la difusió en xarxes socials. El propòsit és aconseguir la màxima repercussió possible i, amb això, promoure una major conscienciació sobre l'impacte positiu sobre el medi ambient que té el reciclatge tèxtil.

La EWWR, que té lloc del 22 al 30 de novembre, és una iniciativa que té per objectiu promoure i implantar accions de sensibilització sobre recursos sostenibles i gestió de residus. En aquest moment són prop de 5.000 les accions previstes a tot Europa. Una d'elles és la campanya #pasaturopa

Altres activitats amb motiu de la EWWR
Altres de les activitats que Humana durà a terme amb motiu de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus són les següents:

Catalunya

• Campanya informativa sobre reciclatge tèxtil al costat dels Supermercat Caprabo. L'any passat, aquesta campanya va permetre recollir en els establiments de la cadena 2.359 kg de roba usada durant la Setmana Europea.
• Col·laboració amb la campanya'Renova la teva Roba', mitjançant la cessió de rucs per perxar roba. Es tracta d'una campanya d'intercanvi de roba per fomentar el consum responsable i la prevenció de residus.
• Activitats de sensibilització amb vuit municipis: Montgat, Salou, Valls, Navarcles, El Vendrell, Sabadell, Sant Feliu de Llobregat i Sant Antoni de Vilamajor. Els dies 22 i 23 de novembre.

Reciclatge i reutilització

Es calcula que una persona compra anualment uns 16 kg de roba i que un percentatge significatiu es fa servir molt poques vegades ... fins que finalitza la seva vida útil a les escombraries o en un contenidor de residu tèxtil, en el millor dels casos. Del total de peces que cada any els espanyols rebutgen, tan sols una de cada cinc es diposita en un contenidor de residu tèxtil o es lliura a una organització especialitzada en reutilització.

Un altíssim percentatge de la roba que ja no ens serveix es pot usar de nou, reduint així el volum de residus. Perquè, si la roba ja està produïda, per què destruir-la i produir-la de nou?
La reutilització i el reciclatge afavoreixen l'estalvi de recursos naturals i energètics que es destinarien a la producció de noves peces. Es calcula que produir un quilo de cotó suposa 6.000 litres d'aigua, l'emissió de 3,6 kg de CO2 i l'ús de 0,6 kg de fertilitzants i 0,3 kg de pesticides. La roba que anualment es recull en cada contenidor d'Humana, d'anar a parar a un abocador i per tant de ser incinerada, produiria 10 tones de CO2.

-

Units en la EWWR-img1
Units en la EWWR-img2
Units en la EWWR-img3