Units en el Dia Mundial del Medi Ambient

05-06-2013

El 5 de juny se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient, amb l'objectiu, enguany, d'alertar sobre el malbaratament alimentari. Cada any es malgasten al planeta 1.300 milions de tones d'aliments, segons la FAO, mentre que 1.000 milions de persones passen gana.

A mitjà i llarg termini, una de les estratègies a tenir en compte passa pel foment de programes de seguretat alimentària, que proveeixin a les comunitats més desfavorides de la formació, els recursos i les eines necessàries que permetin el desenvolupament de la agricultura i la ramaderia sostenibles, fent front a les conseqüències del canvi climàtic. Això permetria assegurar un major proveïment d'aliments a les generacions presents i futures, promovent el progrés dels països del Sud.

L'agricultura i el desenvolupament rural és un dels sis sectors d'actuació dels programes de cooperació d'Humana als països del Sud. La seguretat alimentària és part essencial d'aquest àmbit, en el qual les agrupacions d'agricultors tenen un paper clau. La Fundació treballa colze a colze amb aquests petits agricultors mitjançant el formació i esforç comú per millorar la seva productivitat, introduir tècniques més sostenibles i aprofitar la producció d'excedents per vendre'ls als mercats locals i, amb això, aconseguir ingressos per altres necessitats bàsiques.

Activitats amb motiu del Dia Mundial

Durant aquesta setmana Humana participa en diversos esdeveniments amb motiu del Dia Mundial del medi Ambient, en localitats com Leganés, Getafe, El Molar, Cedillo del Condado i Santa Cruz de la Zarza, totes elles a Madrid, i Maracena (Granada).

Units en el Dia Mundial del Medi Ambient-img1
Units en el Dia Mundial del Medi Ambient-img2