Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir una millor experiència i servei, d'acord als teus hàbits de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots obtenir més informació a la nostra Politica de cookies. Accepto

3C Isla de Tercia-Sevilla avança segons el previst

16-05-2019

El Programa d'Agricultura Social 3C Conreem el Clima i la Comunitat de Isla de Tercia-Sevilla segueix avançant segons el previst. Situat a la zona nord del Parque del Alamillo de Sevilla, està gestionat per l'Associació Agroecologia Isla de Tèrcia amb la qual la Fundació ha signat un conveni de col·laboració. Es tracta d'un espai multifuncional en el qual també estan involucrades altres associacions de Sevilla per la seva regeneració paisatgística, a través de diverses campanyes de reforestació.

Un total de 13 activistes s'han unit a la iniciativa. Destaca en aquest cas la participació de dos col·lectius: Creu Roja Espanyola, a través de l'Àrea de Gent Gran, i el Grup de Treball dels Horts de la Facultat de Ciències de l'Educació de la Universitat de Sevilla. Humana ha cedit 2 parcel·les a cada un d'ells, en què participen una mitjana d'entre 6 i 8 persones.

De moment s'han dut a terme les reunions introductòries sobre 3C, que inclouen les normes de funcionament, convivència i ús de l'espai. Al juny es procedirà a la constitució dels grups de treball per a la definició i distribució de les tasques comunitàries una vegada que els activistes hagin procedit a la posada en marxa de les seves respectives parcel·les. A més, s'han organitzat ja quatre sessions de camp al voltant de les següents temàtiques: parcel·lació de l'hort, tasques de preparació del sòl, instal·lació del reg i planificació dels cultius, associacions i rotacions. A partir del 15 de maig es reprès les sessions informatives i entrevistes per incorporar nous activistes.

Pel que fa a qüestions més tècniques, s'ha instal·lat ja el sistema de reg principal per a les 8 parcel·les amb què ha arrencat 3C Isla de Tercia. D'altra banda, s'han col·locat els contenidors per a les eines i materials i s'ha habilitat la zona de compostatge.

Aquest 3C compta amb la col·laboració de la companyia francesa Air Liquide, que ha aportat un total de 8.000 euros per a la compra de materials necessaris per a la seva posada en marxa. Amb aquest són ja 10 horts distribuïts en diversos municipis de Catalunya, la Comunitat de Madrid i Andalusia, en els quals estan involucrades més de 500 persones.

3C Isla de Tercia-Sevilla avança segons el previst-img1
3C Isla de Tercia-Sevilla avança segons el previst-img2