Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir una millor experiència i servei, d'acord als teus hàbits de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots obtenir més informació a la nostra Politica de cookies. Accepto

Una oportunitat única per demostrar la capacitat de lideratge, creativitat i innovació dels docents

02-10-2020

La crisi sanitària mundial provocada per la pandèmia per coronavirus ha interromput l'aprenentatge en les aules de al menys 9 de cada 10 estudiants de tot el Planeta. Aquesta crisi ha generat una situació desconeguda per a tothom. Però, a el mateix temps, ha suposat una oportunitat única per demostrar la capacitat de lideratge, creativitat i innovació dels docents.

Professors de tot el món han treballat i segueixen treballant individualment i col·lectivament per trobar solucions i crear nous entorns educatius per als seus estudiants, a fi de garantir que el seu aprenentatge pugui continuar. Els mestres i les mestres han demostrat de nou ser pilars en la construcció dels països, ja que són les mans invisibles que ajuden a modelar i donen forma a les comunitats.

Octubre 5 World Teachers Day

El World Teachers Day és una oportunitat per apreciar aquesta enorme contribució dels mestres a l'educació. No obstant això, queda molt per fer. Segons les UNESCO, als països de baixos ingressos només hi ha 1 professor capacitat per cada 56 alumnes d'educació primària; a l'Àfrica subsahariana la mitjana és d'1 a 60. El 2020, el tema triat per a aquest Dia Mundial dels Docents és Teachers: Leading in crisi, reimagining the future.

El model educatiu que promou d'Humana People to People posa l'accent en el paper de mestre com a dinamitzador essencial de l'aprenentatge de nenes, nens i joves. Per això, des de 1993 fomenta la capacitació de professors de primària en zones rurals d'Àfrica i l'Índia.

La capacitació dels futurs docents es concentra en aspectes com desenvolupament dels programes pedagògics i la seva adaptació en funció de les necessitats dels alumnes, les condicions de l'escola i l'entorn comunitari, el coneixement de tots i cadascun dels estudiants i el impuls de la comunicació amb els familiars.

49.000 mestres i les mestres de primària formades des de 1993
En l'actualitat, a les 49 Escoles de Professors de el Futur (EPF) d'Humana People to People a Moçambic, Angola, Malawi, l'Índia, Guinea Bissau, República Democràtica de Congo i Zàmbia es formen cada any un total de 12.500 mestres d'escola primària . Més de 5.000 d'ells es graduen anualment. Des de l'inici del programa de EPF el 1993, s'ha capacitat a més de 49.000 docents.

Amb l'inici de la pandèmia i l'entrada en vigor de diferents graus de confinament en els diferents països, els centres de formació de professors van suspendre les classes en alguns casos, substituint-les per altres mecanismes: aules virtuals quan ha estat tècnicament possible o formació mitjançant WhatsApp .

Les escoles i col·legis també van haver de tancar temporalment. En aquest cas, les solucions han estat de divers tipus. ADPP-Moçambic ha prosseguit amb les classes a distància, a través de les estacions de ràdio i televisió, gràcies a la col·laboració de govern. Humana People to People India treballa amb la Missió Rajiv Gandhi Shiksha a l'estat de Chhattisgarh, per brindar educació als estudiants en un entorn segur, de manera que els professors es desplacen als llogarets per prosseguir amb el temari. DAPP Zàmbia ha optat en Childrens Town Chibombo per una solució similar, fomentant el desenvolupament de les classes en espais oberts i el desplaçament dels professors fins a les comunitats.

En quan la formació presencial es pot reprendre, es fa promovent el la higiene de mans, i ús de mascaretes, el distanciament social i modificant els espais per aconseguir aules més esponjades.

World Teachers Day 2020

Una oportunitat única per demostrar la capacitat de lideratge, creativitat i innovació dels docents-img1
Una oportunitat única per demostrar la capacitat de lideratge, creativitat i innovació dels docents-img2
Una oportunitat única per demostrar la capacitat de lideratge, creativitat i innovació dels docents-img3