Una jornada per reflexionar: Dia Europeu de Fundacions i Donants

01-10-2014

DAFNE (Donors and Foundations Networks in Europe) impulsa aquesta jornada que se celebra avui 1 d'octubre 12 països, per tal que la societat millori el seu coneixement sobre les fundacions, entre les quals ens trobem. 

Es tracta d'un bon moment per reflexionar sobre el paper que aquest tipus d'organitzacions tenim en els àmbits de la cooperació, l'ajuda social i, en general, el desenvolupament humà i social, i la lluita contra les desigualtats i la bretxa Nord-Sud .
Per primera vegada, fundacions de tot el continent s'uneixen en una acció comú que subratlla el valor del seu treball mitjançant la celebració d'activitats simultànies. L'Associació Espanyola de Fundacions és l'organització que promou aquesta iniciativa a Espanya, que Humana dóna suport. 

El sector fundacional europeu està actualment integrat per més de 110.000 fundacions que generen entre 750.000 i un milió de llocs de treball directes; i una despesa anual d'entre 3.000 i 150.000 milions d'euros. És per tant, un sector en creixement amb un important impacte en el desenvolupament socioeconòmic de la UE. 

Les fundacions europees operen en tantes àrees d'activitat com necessitats i demandes ciutadanes existeixen, entre elles: cultura, educació-investigació, medi ambient, serveis socials, sanitat, i cooperació internacional.
-

Una jornada per reflexionar: Dia Europeu de Fundacions i Donants-img1
Una jornada per reflexionar: Dia Europeu de Fundacions i Donants-img2