Treballant a favor de la seguretat alimentària a Quinara, Guinea Bissau

08-04-2013

Un any després des de la seva posada en marxa, el projecte de seguretat alimentària cofinançat per AECID i que Humana i ADPP-Guinea Bissau duen a terme a la Regió de Quinara avança segons el previst. Situada a la costa i amb una superfície de més de 3.000 quilòmetres quadrats, Quinara és una de les zones més deprimides del país. Per això, els progressos que s'estan aconseguint tenen un gran valor per a la població local. En total hi participen 2.000 petits agricultors, agrupats en 40 Farmers 'Clubs.

Les agrupacions compten amb el suport d'una comissió de gestió, en la qual el 60% són dones. Al marge dels progressos que s'estan aconseguint en el camp de la seguretat alimentària i l'agricultura, el projecte també està promovent la igualtat de gènere i l'apoderament femení.

Mobilització de la comunitat
Juntament amb les activitats lligades directament a l'agricultura, s'estan organitzant altres accions per promoure el desenvolupament de tota la comunitat. Destaca en aquest sentit una campanya de mobilització sobre la importància de l'augment i diversificació de la producció agrícola. Habitualment els agricultors se centraven en la producció de cereals locals, enguany recol·lectaran en major quantit arròs, blat de moro, mandioca, col o ceba, incrementant en un 50% la varietat de cultius.

Aquesta activitat ha comptat amb la participació de més de 1.700 persones. El 60% formava part dels Farmers 'Clubs. La resta han estat persones que no pertanyien als clubs però que mostraven interès pel programa, i que essent de comunitats properes, volien participar-hi. Aquest fet ajuda a multiplicar els beneficis del projecte.

Alhora, les agrupacions organitzen campanyes sobre salut, prevenció de malalties i lluita contra el VIH / SIDA. Aquestes campanyes han inclòs la construcció de 1.500 taules per a la suspensió de plats i estris de cuina, 390 latrines, 237 cuines millorades i la distribució de 1.800 filtres d'aigua. La millora de la higiene i les mesures preventives han permès que al 2012 no s'hagi registrat cap cas de diarrea aguda o còlera.

Treballant a favor de la seguretat alimentària a Quinara, Guinea Bissau-img1
Treballant a favor de la seguretat alimentària a Quinara, Guinea Bissau-img2
Treballant a favor de la seguretat alimentària a Quinara, Guinea Bissau-img3