Tot a punt per Setmana Europea de la Prevenció de Residus

14-11-2011

Del 19 al 27 de novembre es celebra la Setmana Europea de Prevenció de Residus organitzada amb el suport del programa LIFE + de la Comissió Europea i té com a objectius els següents:
*Impulsar accions sostenibles per reduir els residus a tot Europa.
*Fer públiques les tasques realitzades pels diferents actors mitjançant exemples concrets de prevenció de residus.
*Intentar modificar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció).
*Donar a conèixer les estratègies de prevenció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria.

El millor residu és el que no es produeix. I per això, és fonamental fomentar el reciclatge, que permet oferir una segona vida a productes i materials que d'una altra manera anirien a parar a l'abocador.

En aquest marc, Humana i la Fundació Seur s'han unit en una campanya de reciclatge tèxtil, que té lloc del 14 al 29 de novembre a tots els centres logístics de la companyia a Espanya i Portugal. La gestió del tèxtil recollit afavorirà, d'una banda, la protecció del medi ambient i, d'altra, l'obtenció de recursos que es destinaran a la cooperació al desenvolupament. La campanya permetrà igualment promoure entre el conjunt de les persones que formen part de Seur el reciclatge tèxtil.

El reciclatge tèxtil contribueix a la protecció del medi ambient en reduir en part el volum de residus generats al municipi, donant una segona vida a una roba que d'una altra manera aniria a parar a l'abocador. Amb la reutilització de la roba i el calçat s'aconsegueix, igualment, disminuir el consum de recursos naturals com l'aigua o combustibles fòssils, així com de fertilitzants i pesticides que s'utilitzen en la fabricació de productes tèxtils. A més, reutilitzant o reciclant el tèxtil es redueix les emissions de CO2.

Tot a punt per Setmana Europea de la Prevenció de Residus-img1
Tot a punt per Setmana Europea de la Prevenció de Residus-img2
Tot a punt per Setmana Europea de la Prevenció de Residus-img3