Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir una millor experiència i servei, d'acord als teus hàbits de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots obtenir més informació a la nostra Politica de cookies. Accepto

La vacuna de la COVID-19 ha de ser gratuïta i universal

10-03-2021

La salut és un dret fonamental. Correspon a totes les persones, independentment de la seva condició, lloc de naixement o dels recursos amb què compten. Per això, les vacunes contra la COVID-19 han d'estar disponibles per a tots els països. De forma gratuïta. De manera universal.

La desigualtat i la pobresa estan privant de la vacuna COVID-19 a les persones amb menys recursos, principalment en els països d'ingressos mitjans i baixos. La vacunació contra el coronavirus no pot estar, com és habitual en altres qüestions de salut global, mercantilitzada i fonamentada en un enfocament purament lucratiu. Cal que hi hagi un canvi de model, que prioritzi salvar vides per sobre d'interessos econòmics.

'La vacuna contra la COVID-19 s'ha de veure com un bé públic mundial, una vacuna per a les persones', va dir el secretari general de les Nacions Unides, Antonio Guterres, en la Cimera Mundial sobre Vacunes de el 4 de juny de 2020.

Humana s'uneix a The People 's Vaccine Alliance

Humana People to People s'ha unit a The People’s Vaccine Alliance, un moviment que reclama que la vacuna COVID-19 sigui tractada com un bé públic, fora de perill de fins monetaris. People 's Vaccine Alliance és una coalició d'organitzacions que inclou a Amnistia Internacional, Free the Vaccine, Frontline AIDS, Global Justice Now, Oxfam, Public Citizen, SumOfUs, Tearfund, ONUSIDA i el Centre Yunus, entre altres entitats.

Els membres de l'aliança insten els governs i la indústria a el desenvolupament de vacunes segures i efectives, la seva producció ràpida a gran escala i la seva disponibilitat per a totes les persones, en tots els països.

La millor oportunitat per mantenir-nos segurs és garantir que la vacuna contra la COVID-19 estigui disponible per al conjunt de la població mundial. Això només serà possible amb una transformació en la forma en què es produeixen i distribueixen les vacunes: les corporacions farmacèutiques han de permetre que les vacunes COVID-19 siguin alliberades de les seves corresponents patents, compartir per tant el seu coneixement, i facilitar amb això la producció a gran escala.

En canvi, de moment estan protegint els seus monopolis i posant barreres per a restringir la producció i amb això elevar els preus, deixant en perill a la majoria de la població dels països amb menys recursos. Necessitem una vacuna universal, no una lucrativa.

PEOPLES VACCINE COVID 1 YEAR PRESS RELEASE

La vacuna de la COVID-19 ha de ser gratuïta i universal-img1
La vacuna de la COVID-19 ha de ser gratuïta i universal-img2