Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir una millor experiència i servei, d'acord als teus hàbits de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots obtenir més informació a la nostra Politica de cookies. Accepto

El TCE celebra els seus 20 anys a la conferència internacional AIDS 2020

03-07-2020

Un equip de la Federació Humana People to People a les persones assistirà de manera virtual a la 23ª Conferència Internacional sobre el SIDA, AIDS 2020, que té lloc a San Francisco i Oakland del 6 al 10 de juliol. SIDA 2020 reunirà més de 20.000 participants de més de 170 països. El tema elegit aquest any és "Resiliència".

Control total de l’epidèmia (TCE) és el nom del programa de lluita contra VIH / SIDA d’Humana People to People per a persones. Des de la seva etapa en marxa fa vint anys, ha implicat a més de 20 milions de persones de 12 països. Baix el lema “Només les persones poden alliberar-se de SIDA. L’epidèmia ", TCE ha ajudat a quilòmetres de persones a ser conscients de la seva situació com a portadors del virus i a portar una vida plena al costat de les seves famílies.

El programa es basa en l’organització comunitària i en el desenvolupament de les capacitats de les persones per a les persones que conformen les famílies de la seva vida, independentment de la seva situació sobre VIH / SIDA. En la seva primera etapa, TCE es va establir en campanyes a porta, en l’atenció domiciliària, en la prevenció i la sensibilització, tractant estams romàntics i combat la discriminació. Per a tot això s’aposta en la construcció d’estructures comunitàries amb l’ajuda de voluntaris de les propietats comunitàries.

TCE va donar a les persones d’herramients per combatre el VIH a través de la mobilització comunitària a gran escala, portant proves de proves diagnòstiques i oferint un suport per seguir els tractaments corresponents. Humana es concentra en àmbits rurals, aliens dels serveis sanitaris, i en poblacions de risc. La relació personal és fonamental en aquests casos. Per altra banda, en moltes ocasions, les proves poden portar a casa un domicili, per assegurar la privacitat. També es pot connectar a les persones afectades amb els seus familiars i grups de suport comunitari.

Innovació aplicada a la lluita contra el VIH / SIDA

Des del seu moment en marxa, el programa ha introduït diversos elements innovadors en la lluita contra el VIH / SIDA: les proves a domicili, el foment de les sinergies amb els centres de salut per a afavorir el tractament dels pacients i l’inici temporal de els tractaments propis són alguns exemples d’innovació aplicats a la lluita contra la malaltia.

TCE ha demostrat un model molt vàlid que ajuda als països a avançar cap als objectius globals d’ONUSIDA 95-95-95 que condueixen al control de l’epidèmia. En l'actualitat, el programa es concentra en els grups de risc i en les persones portadores del virus, que s'adhereixen als tractaments i no s'abandonen, cosa essencial per aconseguir la supressió de la càrrega viral. El model TCE, a més, s’ha aplicat a la lucha contra altres malalties com la tuberculosi i la malària, i s’adapta també a altres dolències no transmissibles, com la diabetis o la hipertensió.

TCE a l’era del coronavirus

Tot el marcat per al context actual de pandèmia per coronavirus. S'ha de tenir en compte que el sistema immobiliari de les persones amb VIH que no segueixen seguint el tractament és molt més dèbil, que és el que convé en poblacions d'alt risc a la COVID19 i altres malalties infeccioses.

A més, els sistemes de salut dels països en desenvolupament, ja debilitats per si, estan publicant sobrecàrrecs de la batalla contra el coronavirus. Tot això significa que s'estan disminuint els refugis en altres aspectes sanitaris com a campanyes de vacunació, atenció i seguiment de pacients de malalties tractades en condicions normals. El confinament pel que va atraure els determinats països també té serveis ciertos paralitzats i serveis sanitaris i d'atenció a les comunitats.

El TCE celebra els seus 20 anys a la conferència internacional AIDS 2020-img1
El TCE celebra els seus 20 anys a la conferència internacional AIDS 2020-img2
El TCE celebra els seus 20 anys a la conferència internacional AIDS 2020-img3