Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir una millor experiència i servei, d'acord als teus hàbits de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots obtenir més informació a la nostra Politica de cookies. Accepto

Selena Winters (Maestros de la Costura 3) i Humana presenten una col·lecció càpsula upcycled

02-03-2021

Humana y Selena Winters (Finalista del talent show Maestros de la Costura 3, de TVE) presenten una col·lecció upcycling composta per prendas basades en un disseny que combina frescura, atreviment i diversió. Sempre amb un denominador comú: la sostenibilitat i la creació de moda a partir de prendas secondhand.

Amb aquesta col·lecció Humana fa un guiño als joves dissenyadors espanyols i, dins d’ells, a aquells com Selena Winters que s’apunten per les prendes de segona mà com a base per a les seves creacions. Partint d’articles en desús i aparentment poc valor sobre els dissenys originals i únics, que combinen diferents teixits, estils, textures i colors.

Se tracta de prendas, al mateix temps, en les que les diferències de gènere no tenen cabuda, fent ecològic d’una de les tendències en moda més en boga: el genderless.

La pròpia Selena descriu la col·lecció i el procés creatiu desenvolupat durant la seva confecció; “He jugado much with the denim, fusionando entre sí diverses prendas i combinant colors complementaris; i, sobre tot, reconstruccions, en les que les obertures arriesgades tenen un paper protagonista. He prescindido casi por completo de los patrones, puesto que me he centrado en deconstruir las prendas, combinarlas, y construir los diseños. En quan a colors, va optar també per deconstruir-los, destinant part de les prendas i coqueteando amb el tie dye ”.

Las prendas estarán a la venta a partir del 9 de marzo en la tienda Humana de Carrer Toledo, 42, a Madrid.

La segona mà i la sostenibilitat son el present i el futur de la moda

Més allà d’aquesta col·lecció cápsula, Selena no ofereix la seva visió de la moda: “La segona mà, el upcycling, la sostenibilitat son el present i el futur de la moda; la roba i els complements muestren qui som i com ens sentim. Podem seguir fent-ho, però per a aquest debem repensar el model, consumint d’un mode més responsable. Creativitat, originalitat, disseny ... han de conviure i enriquir-se dins d’una indústria de la moda més respetuosa amb el nostre Planeta ”.

Aquesta visió encaja perfectament amb els valors d’Humana: la moda sostenible abordada des de la perspectiva del secondhand, leitmotive de la vermella de punts de venda de la Fundació. Tal i com es recuperarà María Martínez, responsable de màrqueting de les Botigues Humana, “la indústria de la moda és la segona més contaminant del Planeta, segons l’ONU, responsable del 8% de les emissions globals. Es intensiva en matèries primeres i recursos, com a conseqüència d’un model basat en la producció i el sobre consum ”.

“Ante este escenario –prosigue Martínez- la moda de segona mà és una alternativa plenament sostenible. Segueix un estudi d’Humana en el que han participat 700 clients de Madrid i Barcelona, ​​el 60% afirma que quan es compra una prenda segona mà ja s’ha adquirit una prenda nova. Ello implica un considerable en ahorro en términos de recursos y emisiones. Dando una segunda vida a la ropa, redujo también el volumen de residuos, promovent un model circular per a la moda, a favor del denominat close the loop ”.

Selena Winters (Maestros de la Costura 3) i Humana presenten una col·lecció càpsula upcycled-img1
Selena Winters (Maestros de la Costura 3) i Humana presenten una col·lecció càpsula upcycled-img2
Selena Winters (Maestros de la Costura 3) i Humana presenten una col·lecció càpsula upcycled-img3