Rumb de nou als European Development Days

13-05-2017

Els dies 7 i 8 de juny es celebren a Brussel·les els European Development Days, la cita de cooperació al desenvolupament més important del vell continent, organitzada per la Comissió Europea des de 2006. Com és habitual, un equip d'Humana Fundación Pueblo para Pueblo estarà present en l'esdeveniment, en representació d'Humana People to People.

'Investing in Development - Invertint en Desenvolupament' és el tema principal de l'edició de 2017 d'aquest fòrum que pretén promoure una nova estratègia per abordar els desafiaments actuals més urgents del desenvolupament mundial.

Stand 36 de la EDD Global Village

La participació d'Humana en els EDD gira al voltant de dos elements. D'una banda, comptarà amb estand a l'anomenada EDD Global Village, en què el protagonista serà el projecte 'Energia renovable per al desenvolupament rural', que duem a terme amb l'ajuda del nostre soci local ADPP a Oio, Guinea Bissau.

L'estand, el número 36, ha estat seleccionat entre els centenars presentats per altres tantes organitzacions del tercer sector, el que dóna una idea de la importància d'estar present en l'EDD Global Village. Es tracta d'una excel·lent oportunitat per promoure el networking i l'intercanvi d'experiències.

Fòrum sobre la tuberculosi

D'altra banda, Humana organitza el 7 de juny a les 9:30, al Tour and Taxis, Room D7, un fòrum de debat sota el títol de 'Bringing Health Services to Hard-To-Reach migrant mining populations in Southern Africa through multi-stakeholder partnerships'.

Com a ponents està prevista la participació de:

  • Olga Guerrero. TIMS Programme Manager Unit d'Humana People to People.
  • Sameer Sah. International Programme Director de TB Alert.
  • Tom Mongale. HR Manager de Morupule Coal Mine.
  • Poonam Dhavan. Global Coordinator for Migration Health Assistance de IOM. Actuarà com a moderador.

La tuberculosi continua sent una de les 10 principals causes de mort a tot el món i la principal causa d'entre les persones amb VIH, el que posa de manifest la necessitat de dur a terme esforços coordinats entre els actors per augmentar la detecció, el diagnòstic i l'accés al tractament.

En l'actualitat ADPP, el soci local d'Humana a Moçambic, coordina un programa pilot de lluita contra la malaltia entre els empleats de mines en vuit països: Zàmbia, Malawi, Botswana, Swazilàndia, Namíbia, Moçambic, Lesotho i Tanzània.

EDD 2016

Rumb de nou als European Development Days-img1
Rumb de nou als European Development Days-img2