Suport local en forma de bons d'Ajuda

30-06-2016

El 2015 la Fundació va distribuir 1.828 Bons d'Ajuda a la vestimenta en 85 localitats de tot Espanya, per un valor global de 54.840 euros.

El Programa de Suport Local que desenvolupa Humana reverteix part dels recursos obtinguts amb la recollida de la roba i el calçat usat cap als municipis on és present, col·laborant en l'ajuda a col·lectius desfavorits; pel que fa als Bons, permeten adquirir de manera gratuïta roba en qualsevol de les 39 botigues de la Fundació.

100 Bons d'Ajuda per a Sevilla
Aquest 23 de juny la Fundació ha fet lliurament de 100 Bons d'Ajuda a l'àrea de Benestar Social i Ocupació de l'Ajuntament de Sevilla, perquè els distribueixi posteriorment entre usuaris d'aquest departament. El valor global d'aquests bons ascendeix a 3.000 euros. Humana es va ocupar de la recollida selectiva i posterior gestió del tèxtil usat a la capital andalusa entre 2010 a 2014, en virtut d'un acord amb Lipasam.

Tot i que l'acord ha finalitzat, Humana es manté fidel al seu compromís amb l'àrea de Benestar Social i Ocupació i amb els veïns i veïnes de Sevilla, lliurant cada any els Bons i tractant d'ajudar a donar a resposta a la difícil situació per la que travessa una part de la societat.

Roba usada amb finalitat social
"Cada vegada hi ha més consciència sobre els beneficis ambientals i socials que representa la correcta gestió de residus tèxtils. A Andalusia, com a la resta d'Espanya, el nostre objectiu és gestionar de forma eficaç la roba usada, allargar la vida útil de les peces i donar-los un fi social. El lliurament d'aquests bons encaixa perfectament en aquesta voluntat ", afirma Andrés Lagares, responsable de l'àrea de Recollida d'Humana a Andalusia.

I és que tots els recursos generats amb l'activitat de recollida i valorització de la roba a Espanya es dediquen a la finalitat social de l'organització: la cooperació al desenvolupament i el suport local. En el cas de Sevilla, Humana facilita a més la incorporació laboral de persones en situació de vulnerabilitat social. És el cas d'Antonio, que treballa en l'àrea de manteniment des de fa quatre anys, procedent d'un dels programes d'inserció laboral de l'COIS (Centre d'Orientació i Intervenció Social) de l'Ajuntament.

A més, Humana col·labora amb l'Ajuntament d'Arahal en la gestió d'uns horts ecològics al municipi. És una experiència d'agricultura ecològica que compta amb 80 usuaris i que garanteix una producció de proximitat i autoconsum.

Andalusia: recollida, classificació i botigues
A Andalusia, Humana disposa de 870 contenidors que l'any passat van recollir 2.063 tones de tèxtil usat. A Sevilla manté 20 llocs de treball directes, una xifra que ascendeix a 64 en tota Andalusia.

Les peces dipositades en els contenidors d'Humana a Andalusia tenen dues destinacions: una part s'envia a la planta de classificació de Valderrubio (Granada) i la resta es ven a empreses de reciclatge. El 14% de la roba classificada en Valderrubio s'envia a les dues botigues de moda sostenible de la Fundació a Sevilla (la de Marquès de Pickman, acabat oberta) i a les dues de Granada.
 

Suport local en forma de bons d'Ajuda-img1
Suport local en forma de bons d'Ajuda-img2