Rivas Vaciamadrid: El Programa 3C segueix creixent

27-02-2018

Humana i l'Ajuntament de Rivas Vaciamadrid han signat un conveni per impulsar el Programa Cultivem Clima i la Comunitat 3C al municipi. L'acord inclou el desenvolupament d'un hort social urbà que involucrarà a una vintena de veïns i veïnes i que ocupa una parcel·la de 2.500 metres quadrats. Està situat als carrers Mirador i l'avinguda Llevant, al costat del Poliesportiu Municipal del Sud-est.

A l'acte amb motiu de la signatura del conveni han participat Elisabeth Molnar, directora general d'Humana; José David Moreno, del Departament de Promoció; Jose Maria Álvarez, primer tinent d'alcalde i responsable de l'àrea de Ciutat Sostenible i Territori, i Pilar Bosch, tècnica municipal de dit àrea. Després de la signatura, han realitzat una visita al terreny que albergarà l'hort.

Vuitè 3C a Espanya

3C Conreem el Clima i la Comunitat va néixer a Barcelona fa quatre anys; actualment està present en altres dos municipis de la Comunitat de Madrid (Leganés i San Agustín del Guadalix), quatre de la província de Barcelona i un de Sevilla, amb més de 500 persones involucrades.

L'hort està dirigit a persones interessades en l'agricultura social i ecològica. En virtut del conveni, l'Ajuntament cedeix el terreny, assegura l'aigua per a reg, instal·la una tanca de seguretat, facilita instal·lacions per realitzar les sessions formatives i col·labora en la selecció dels usuaris, anomenats activistes.

Per la seva banda, Humana proporciona un tècnic agrícola que s'encarrega de la formació contínua (sessions teòriques i pràctiques) i assistència permanent als usuaris. Aquest especialista no només assessora, assisteix i acompanya, sinó que també fomenta valors com la responsabilitat, el desenvolupament personal, el treball en equip, la promoció de les relacions i coneixements sobre clima i nutrició.

En breu començaran els treballs de parcel·lació del 3C de Rivas, com a pas previ per al cultiu de verdures i hortalisses de primavera. Aquest programa proporciona als participants les claus i eines perquè uneixin les seves forces i accedeixin a una alimentació sana i variada, aprenent les tècniques necessàries per a la creació, manteniment i conservació d'un hort ecològic.

Recollida de roba a Rivas Vaciamadrid

Humana va recuperar 245 tones de tèxtil usat a Rivas Vaciamadrid el 2017, un 4,6% més que l'any anterior, confirmant la fidelitat de la ciutadania cap a un model de gestió del residu tèxtil amb finalitat social. Les peces procedeixen dels 60 contenidors que l'organització té situats a la via pública, on la ciutadania diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de llar que ja no utilitza i als quals la Fundació dóna una segona vida.

Rivas Vaciamadrid: El Programa 3C segueix creixent-img1
Rivas Vaciamadrid: El Programa 3C segueix creixent-img2