Programa d'ajuda a Moçambic després de les inundacions

07-03-2013

Humana i ADPP-Moçambic han activat a la província de Gaza un programa d'ajuda d'emergència a la població afectada per les inundacions que van assolar aquesta regió del país durant el mes de gener.

Al voltant de 340.000 persones viuen en aquesta zona. D'aquestes, unes 200.000 s'han vist afectades per les intenses pluges. Un total de 140.000 persones han estat desplaçades mentre que el nombre de víctimes és de 114, segons les últimes dades de l'ONU. Aquesta organització treballa al costat del govern de Moçambic per pal·liar els danys del desastre natural i humà ocasionat per les inundacions.

10.000 packs de roba
ADPP-Moçambic ha iniciat la classificació de les 60 tones de roba i calçat donades per la Fundació. Aquests 60.000 quilograms de tèxtil es convertiran en 10.000 packs que es distribuiran en els pròxims dies entre la població damnificada.

Igualment s'estan duent a terme altres accions, com millores en el sanejament, construcció de latrines, tasques de neteja o distribució de llavors.

Humana i el seu soci local a Moçambic van posar en marxa aquest programa d'ajuda després de les reunions mantingudes amb altres organitzacions no governamentals i amb els departaments del govern que s'ocupen de les situacions d'emergència i desastres naturals.

ADPP-Moçambic desenvolupa diversos projectes en aquesta província, en els àmbits d'educació i prevenció de malalties contagioses, principalment. A l'actualitat, compta amb una Escola de Professors del Futur i 8 àrees TCE, on hi treballen 400 persones. Tots elles, juntament amb els professors i alumnes de l'escola, participen en les accions per tal d'ajudar a la població.

Programa d'ajuda a Moçambic després de les inundacions-img1
Programa d'ajuda a Moçambic després de les inundacions-img2