Altres formes de cooperació gràcies a la roba usada

24-10-2015

Ahir es van lliurar els diplomes de la 'Escola de Gestió Municipal Excel·lent Alcobendas', amb la qual Humana col·labora a través de la 'I Edició Beques EGME' a les quals destina una part dels fons aconseguits amb la valorització de la roba usada recollida en aquest municipi. El lliurament de premis va comptar amb la presència de Jesper Wohlert, Coordinador General de la Fundació.

Aquest curs de gestió municipal ha tingut lloc del 19 al 23 d'octubre, amb la participació de 21 representants (entre alcaldes, regidors i tècnics) de diferents municipis de Bolívia, Xile, Equador, El Salvador i Perú. L'import de cadascuna de les beques ha estat de 1.200 euros per persona.

Una de les àrees temàtiques abordades durant el curs ha estat la neteja viària, la recollida de residus i el manteniment de zones verdes. En aquest mòdul s'han analitzat els diferents sistemes de recollida de residus, tant orgànics com reciclables, entre els quals figura el tèxtil.

Els impulsors d'aquest curs són la Fundació Ciutat d'Alcobendas, la Regidoria de Cooperació de l'Ajuntament i la pròpia Humana. Els participants, després d'una setmana intensa de treball, han adquirit una gran experiència en gestió municipal que a partir d'ara van a poder adaptar en els seus municipis d'origen a Llatinoamèrica, impulsant el desenvolupament dels mateixos i dels seus veïns.

La col·laboració d'Humana en aquesta convocatòria de beques és una mostra més de la bona sintonia que hi ha amb l'Ajuntament i la Fundació Ciutat d'Alcobendas. Així, al juny de 2014 es va signar un conveni conjunt amb la Fundació FEB 2014 (Federació Espanyola de Bàsquet) que va permetre destinar 25.000 euros al Centre de Formació Integral Casa Espanya, en Hann Bel Air, Senegal, que acull 330 nens i nenes de famílies desfavorides.

També en 2014 la col·laboració entre ambdues fundacions es va materialitzar en l'ajuda a vuit famílies de Filipines afectades pel tifó Yolanda. A través de la Creu Roja, Humana va aportar 5.000 euros per a l'ajuda als damnificats.

I tot gràcies a la valorització de tèxtil usat recollit a Alcobendas. És la fi social de la roba usada.

Altres formes de cooperació gràcies a la roba usada-img1
Altres formes de cooperació gràcies a la roba usada-img2