Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir una millor experiència i servei, d'acord als teus hàbits de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots obtenir més informació a la nostra Politica de cookies. Accepto

No deixar ningú enrere, la clau de l'educació universal

23-01-2020

Humana People to People i les organitzacions que en formen part s'uneixen per celebrar el Dia Internacional de l'Educació, que se celebra avui 24 de gener, per tal de fer una crida sobre la importància de l'educació per al desenvolupament sostenible. El tema d'aquest any és "Learning for people, planet, Prosperity and peace".

Aquest any s'incideix en que l'educació és la major eina de transformació de la humanitat i un dret universal fonamental. És una palanca per assolir els objectius de l'Agenda 2030. La "educació inclusiva i equitativa" és, per tant, essencial per accelerar el progrés cap al compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

L'educació és al cor de el desenvolupament de les persones i les comunitats. És un poderós catalitzador per combatre la pobresa i la desigualtat, millorar la salut i el benestar i superar els estigmes i la discriminació. És la capital per aconseguir la igualtat de gènere.

Segons la UNESCO, 258 milions de nens i joves no assisteixen fins i tot a l'escola, 617 milions de nens i adolescents no saben llegir i no coneixen l'aritmètica bàsica, i menys de l'40% de les nenes de l'Àfrica subsahariana acaba l'escola secundària. A nivell mundial, l'ONU estima que es requereixen 69 milions nous docents per aconseguir l'educació primària i secundària universal per 2030. Aquest dèficit de mestres qualificats frena el progrés la consecució d'aquesta ambiciosa meta.

42.000 mestres i les mestres formats des de 1993
Des de fa més de 25 anys, Humana treballa activament per promoure l'accés a l'educació dels nens i nenes amb menys recursos de l'Àfrica i l'Índia. En l'actualitat impulsa 53 Escoles de Professors de el Futur (EPF) a Angola, República Democràtica de Congo, Guinea Bissau, Índia, Malawi, Moçambic i Zàmbia. Des de 1993 s'ha format en elles 42.000 mestres d'escola primària. La majoria d'ells treballa avui en comunitats rurals remotes, fet que suposa un extraordinari impacte positiu en la vida de milions de nens i nenes.

Prop de 5.000 mestres d'escola primària es graduen anualment en aquestes EPF. Bona part d'ells s'uneix a les xarxes nacionals de docents per contribuir a la millora de les condicions de l'educació primària mitjançant l'enfortiment de la qualitat de l'ensenyament a través de nous i millors materials didàctics, compartint experiències i trobant solucions als desafiaments que sorgeixen.

Video Teachers get together to meet the challenges of SDG

No deixar ningú enrere, la clau de l'educació universal-img1
No deixar ningú enrere, la clau de l'educació universal-img2