Millorant la formació professional aplicada al sector agrícola de Namíbia

20-03-2024

Namíbia ha d'avançar en la formació de la joventut perquè participi a la producció agrícola. Ha de dotar els homes i les dones del demà de les habilitats necessàries en l'àmbit de la gestió per tal d'assegurar la sostenibilitat i l'èxit de les accions que es posin en marxa. L'últim propòsit és millorar l'agricultura del país.

En aquest marc, un consorci coordinat per Humana Fundación Pueblo para Pueblo, juntament amb el seu soci local DAPP Namíbia, i diverses organitzacions com Deutsches Institut für tropische und Subtropische Landwirtschaft (DITSL), Universitat Nevsehir Haci Bektas Veli (NEVU), Namibia University of Science and Technology (NUST) i Namibian Employers Federation (NEF/GAN) han posat en marxa un projecte Erasmus+  per avançar en aquest sentit.

El seu objectiu general és afavorir el desenvolupament socioeconòmic sostenible entre els joves de Namíbia. Alhora, pretén contribuir a millorar la qualitat dels centres nacionals d'Educació Tècnica i Professional Agrícola (ATVET en les sigles en anglès) que permeten l'accés al mercat laboral a nous professionals.

Per tot això, l'equip del projecte treballarà en els aspectes següents:

  • El desenvolupament de la capacitat dels centres de formació professional nacionals
  • La millora de la qualitat i la capacitat de resposta de la formació professional davant dels reptes que planteja el mercat laboral namíbi.
  • L'alineament dels mateixos centres de FP amb les estratègies educatives locals, regionals i nacionals.

El projecte compta amb nou àrees dactuació i el desenvolupament de sis titulacions agrícoles.Són el Certificat Nacional de Formació Professional en Agricultura i el Diploma Nacional de Formació Professional en Gestió Agrícola.

L'equip del projecte treballarà en el desenvolupament dels materials i l'enfortiment de les titulacions. A l'horitzó apareix la fi última d'aquesta iniciativa: augmentar el nombre de persones amb habilitats de gestió al sector agrícola.

Recentment han tingut lloc unes primeres jornades de treball per abordar tots aquests aspectes. A més, ahir 19 de març va tenir lloc l'esdeveniment del llançament del projecte, en què van estar presents, entre altres autoritats, Ana Beatriz Marins, Ambaixadora de la Unió Europea a Namíbia i Kirsten Moeller Jensen, Managing Director de DAPP Namibia.

Més notícies

Millorant la formació professional aplicada al sector agrícola de Namíbia-img1
Millorant la formació professional aplicada al sector agrícola de Namíbia-img2
Millorant la formació professional aplicada al sector agrícola de Namíbia-img3