Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir una millor experiència i servei, d'acord als teus hàbits de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots obtenir més informació a la nostra Politica de cookies. Accepto

Laos: agricultura i ramaderia sostenibles per millorar la vida de les persones

05-07-2021

Keoaudai Saiyalath és un dels 20 instructors que formen part de el projecte "Partnership for Improved Nutrition in Lao PDR" que Humana Fundación Pueblo para Pueblo s'implementa de la mà de Health Poverty Action, l'Oficina de Salut de la Província de Khammuane i la Unió Europea , com a part dels esforços de el moviment global "Scaling Up Nutrition" (SUN).

El mateix Keoaudai ens explica la seva experiència dins de el projecte: "Vinc de la província de Savannaketh i ara viu en la pròpia Khammuane. Vaig començar a treballar amb Humana al gener de 2019. Si em baso en la feina que estem desenvolupant i en l'experiència prèvia que tinc, crec que les agrupacions d'agricultors en què es basa el projecte són una bona fórmula per millorar la vida de les comunitats ".

La implantació de pràctiques d'agricultura i ramaderia sostenibles genera ingressos per a les famílies amb els que adquireixen el que necessiten per tenir unes condicions de vida més dignes. A més, es tracta d'activitats sostenibles a mig i llarg termini, intentant així assegurar el manteniment de les comunitats de cara a propers anys.

La formació dels pagesos és essencial: "Aprenen a conrear hortalisses i fruites orgàniques, amb les que milloren la seva dieta, amb més vitamines i minerals. La cria de petits animals els permet incorporar proteïnes suficients a la seva alimentació. Per això estic molt orgullós de ser part d'aquest projecte que millora la vida de les persones. Els estem ajudant a crear el seu propi futur. Estic content que Humana Fundación Pueblo para Pueblo m'hagi brindat l'oportunitat, la responsabilitat i la confiança per treballar amb ells ".

Algunes xifres de el projecte

Heus aquí algunes xifres d'aquesta acció, relatives a 2020:

  • 100 agrupacions d'agricultors constituïdes
  • 5.000 persones involucrades en elles
  • 121 camps model posats en marxa
  • 109 sistemes d'irrigació implantats
  • 1.760 persones que han participat en el programa de préstecs rotatoris de petit guanyat (per a un total de 9.302 animals)
  • 16 tipus d'hortalisses i 7 de fruita introduïts com a nous cultius
Laos: agricultura i ramaderia sostenibles per millorar la vida de les persones-img1
Laos: agricultura i ramaderia sostenibles per millorar la vida de les persones-img2
Laos: agricultura i ramaderia sostenibles per millorar la vida de les persones-img3