L'OCU demana la retirada de contenidors il·legals de recollida de tèxtil

05-02-2013

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha dut a terme un estudi sobre contenidors de roba usada a les principals ciutats espanyoles (Madrid, Barcelona, Sevilla i València) que mostra que a l'actualitat existeix un elevat nombre de contenidors d'aquest tipus que es troba fora de la legalitat. 

Per això, l'OCU ha sol·licitat als ajuntaments la retirada d'aquests contenidors irregulars. L'organització demana igualment que es promogui la recollida de tèxtil en tots els municipis.

L'estudi, publicat al número de febrer de la revista OCU-Compra Maestra, cita Humana Fundación Pueblo para Pueblo com una de les entitats perfectament acreditades per a la recollida de tèxtil gràcies als acords que manté amb ajuntaments i empreses.

A l'actualitat, Humana té aproximadament 5.000 contenidors a tot Espanya. Tots ells són legals, s'emparen en acords i convenis amb més de 800 ajuntaments i 500 empreses privades.

Humana garanteix que la gestió del 100% de les donacions de tèxtil i calçat recollides en els seus contenidors permet l'obtenció de recursos per al desenvolupament de programes de cooperació als països del Sud i d'ajuda social a Espanya.

L'OCU demana la retirada de contenidors il·legals de recollida de tèxtil-img1
L'OCU demana la retirada de contenidors il·legals de recollida de tèxtil-img2