La moda sostenible és possible

10-02-2013

Humana Fundación Pueblo para Pueblo ha participat com a ponent al Taller de Moda Sostenible organitzat avui en el marc de la Setmana Internacional de la Moda de Madrid (SIMM), dins del denominat Foro Speakers Corner.

L'objectiu d'aquest taller ha estat promoure una major sensibilització entre els fabricants, distribuïdors i altres actors de la moda espanyola al voltant de la importància de la sostenibilitat aplicada a la indústria tèxtil. 

Bones pràctiques

La ponència d'Humana ha girat entorn del cicle de vida de la roba, posant èmfasi a la part final d'aquest cicle, en la qual s'integra el foment de la reutilització i del reciclatge. Igualment ha abordat l'impacte mediambiental generat per la fabricació de peces tèxtils, aportant algunes recomanacions sobre moda sostenible i bones pràctiques en aquest sentit:

  • Reconèixer el benefici a llarg termini de les bones pràctiques. 
  • Utilitzar matèries primeres i desenvolupar processos de producció respectuosos amb el medi ambient. 
  • Promoure productes sostenibles atractius per al client. 
  • Donar excedents. 
  • Innovar en aquest àmbit, buscant aliances i sinergies dins de la indústria, com, per exemple, el NICE, el codi de conducta entre les empreses del sector tèxtil dels països nòrdics, impulsat per l'Institut Danès de la Moda.

Com col·laborar

Humana ofereix a les empreses de moda la possibilitat de donar els seus estocs, promoure campanyes puntuals de recollida de tèxtil, que inclouen incentius per als clients, i ubicar contenidors als seus establiments.

Aquest tipus d'accions representen un valor afegit per a la marca, permeten la generació d'ingressos i enforteixen la fidelitat dels clients.

Susana Gómez-Sellés, directora de projectes de la Federació d'Indústries del Calçat Espanyol (FICE) va ser l'encarregada de la presentació del Taller. Durant la seva intervenció, Gómez-Sellés va posar alguns exemples concrets de calçat sostenible.

La moda sostenible és possible-img1
La moda sostenible és possible-img2
La moda sostenible és possible-img3