La EPF de Malanje, a Angola, compleix sis anys

30-10-2012

Humana dóna suport a aquesta Escola amb fons generats per la gestió de la roba usada a Espanya.

Des de la seva creació, al 2007, s'han graduat 220 mestres i mestres gràcies a l'esforç del nostre soci local, ADPP-Angola, i a la col·laboració del Ministeri d'Educació d'Angola, que han contribuït a pal·liar el dèficit de docents existent a la zona i a millorar la qualitat de l'ensenyament primari a les àrees rurals. Els professors, a més, contribueixen a la mobilització de tota la comunitat, impulsant el seu progrés.

L'agost passat va començar la formació de 90 futurs mestres més, és a dir, justament el doble dels que componien la primera promoció. El programa de capacitació inclou un període de pràctiques que permet aplicar sobre el terreny el que han après. Serveix, també, d'element de motivació extra per als futurs professors.

Formació pràctica

Els estudiants de la EPF s'organitzen en micro grups, cadascun dels quals treballa colze a colze amb una escola pública primària del voltant. Els 90 estudiants de la promoció de 2011, per exemple, estan distribuïts en set escoles i un total de 21 classes, amb una mitjana de 35 nens i nenes per classe. Les pràctiques tenen lloc als matins, mentre que a les tardes continuen amb la seva preparació teòrica, a nivell pedagògic i també en d'altres disciplines, com l'aprenentatge de portuguès. D'aquesta manera, s'aconsegueix una sòlida connexió entre teoria i pràctica.

Els futurs professors, a més, desenvolupen petits projectes de desenvolupament comunitari, com classes d'alfabetització d'adults, construcció d'equipaments, per exemple latrines o aules, cultiu de vegetals o campanyes de sensibilització sobre VIH / SIDA.

La EPF de Malanje, a Angola, compleix sis anys-img1
La EPF de Malanje, a Angola, compleix sis anys-img2