Junts a la Setmana Europea de Prevenció de Residus

19-11-2013

La Fundació s'ha sumat a la Setmana Europea de Prevenció de Residus col • laborant en diverses accions. Dissabte passat Humana participar en "Una altra manera de fer moda", basada en la creació d'estilismes i peces personalitzades per part d'estudiants de disseny a partir de roba de segona mà.

Un grup d'alumnes de les escoles de disseny BAU i FD Moda, ambdues de Barcelona, van participar en aquesta jornada, celebrada a l'Espai Jove La Fontana. El propòsit va ser remarcar la importància de la prevenció de residus, fomentar la creativitat en els estilismes, estimular les creacions de moda sostenible i insistir en la importància d'un consum responsable.

'Fent costat a Salas'
D'altra banda, Humana i l'Ajuntament de Salas s'han unit en la campanya ' fent costat a Salas', que inclou avui dimarts 19 de novembre un taller de titelles amb tèxtils reutilitzats, en el qual participen nois i noies de 6 a 10 anys.

La Fundació col • labora en la convocatòria d'un concurs literari entre els joves del municipi asturià per a la creació d'una obra de teatre la temàtica girarà al voltant de les 3R: Reducció, Reutilització i Reciclatge . En Sax, a Alacant, també està prevista una campanya extraordinària de recollida de roba i calçat amb motiu d'aquesta Setmana.

Caprabo : ' Una segona vida per la roba i sabates '
Caprabo, un dels col • laboradors privats més importants d'Humana a Catalunya, desenvolupa aquesta setmana diverses accions relacionades amb la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, a través de la campanya ' Una segona vida per la roba i sabates ', amb la qual vol impulsar el reciclatge tèxtil. Durant aquests dies, els clients dels supermercats compten amb flyers informatius d'Humana a les línies de caixa. A més, un dels seus establiments, a Vic, acull una exposició fotogràfica sobre el projecte d'agricultura social que duem a terme a Catalunya.

A més, Caprabo ha col • locat diversos cartells informatius en els seus supermercats animant als seus clients a que donin el tèxtil usat i promoguin amb això el reciclatge tèxtil i la protecció de medi ambient. En finalitzar la setmana es farà un balanç del tèxtil recollit i es farà una estimació de l'impacte positiu de la recollida.

Objectius d'aquesta Setmana Europea
Aquesta setmana té com a objectius donar a conèixer les estratègies de prevenció de residus de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria, impulsar accions sostenibles per reduir els residus a tot Europa, fer públiques les tasques realitzades pels diversos actors mitjançant exemples concrets de prevenció de residus i intentar modificar el comportament quotidià dels ciutadans europeus.

Junts a la Setmana Europea de Prevenció de Residus-img1
Junts a la Setmana Europea de Prevenció de Residus-img2
Junts a la Setmana Europea de Prevenció de Residus-img3